Franta si Germania vor sa-ti compromita securitatea

Franta si Germania vor ca aplicatiile de mesagerie sa fie decriptate pentru a analiza mesajele trimise de catre teroristi.

Franta si Germania au pornit o campanie menita sa compromita securitatea terminalelor mobile ale utilizatorilor europeni, ei cerand si o lege speciala de la UE. Mai exact, ministri ai celor doua tari vor ca UE sa promulge o lege care sa oblige companiile ce detin aplicatii de mesagerie sa decripteze mesajele si sa le ofere autoritatilor.

Totul are la baza amenitarea terorista si faptul ca teroristii folosesc aplicatii de mesagerie pentru a planui atacuri, mesajele fiind criptate si, teoretic, imposibil de accesat de autoritati. In aceasta idee, Franta si Germania vor ca UE sa adopte o lege care sa oblige companiile sa decripteze aceste mesaje ca ele sa poata fi analizate si atacuri teroriste impiedicate.

WhatsApp Messenger si Telegram sunt mentionate de catre ministrii de interne din Germania si Franta ca aplicatii imposibil de accesat, ele ingreunand investigatiile anti-teroriste. Cererile europenilor sunt similare cu cele ale autoritatilor americane, guvernele dorind acces la toate datele pentru a supraveghea pe mai toata lumea.

Atacurile teroriste din Franta si Germania sunt la baza acestor cereri, iar asta pentru ca teroristii au folosit cu precadere aplicatia Telegram, dar aceasta este doar una dintre cele folosite. Din pacate, teroristii se ascund in spatele acestor aplicatii pentru a distruge vietile multor oameni, iar siguranta tuturor este pusa in pericol in momentul de fata.

“Daca o asemenea legislatie ar fi adoptata, ne-ar permite sa fortam operatorii care nu coopereaza sa ne ajute in investigatii. Securitatea este de competenta nationala, dar crearea unui set de legi la nivel european va ajuta statele membre sa-si protejeze mai eficient cetatenii.”

Reprezentantii celor doua tari doresc ca metode eficiente de monitorizare a anumitor persoane sa fie oferite prin aceste aplicatii, recunoscand in acelasi timp si necesitatea protejarii datelor utilizatorilor. Desi multa lume cere legi de acest gen, e putin probabil ca ele sa fie totusi adoptate prea curand, indiferent de amenintare.

franta germania securitate