Franta si Germania vor sa-ti compromita securitatea

Franta si Germania vor ca aplicatiile de mesagerie sa fie decriptate pentru a analiza mesajele trimise de catre teroristi.

Franta si Germania au pornit o campanie menita sa compromita securitatea terminalelor mobile ale utilizatorilor europeni, ei cerand si o lege speciala de la UE. Mai exact, ministri ai celor doua tari vor ca UE sa promulge o lege care sa oblige companiile ce detin aplicatii de mesagerie sa decripteze mesajele si sa le ofere autoritatilor.

Totul are la baza amenitarea terorista si faptul ca teroristii folosesc aplicatii de mesagerie pentru a planui atacuri, mesajele fiind criptate si, teoretic, imposibil de accesat de autoritati. In aceasta idee, Franta si Germania vor ca UE sa adopte o lege care sa oblige companiile sa decripteze aceste mesaje ca ele sa poata fi analizate si atacuri teroriste impiedicate.

WhatsApp Messenger si Telegram sunt mentionate de catre ministrii de interne din Germania si Franta ca aplicatii imposibil de accesat, ele ingreunand investigatiile anti-teroriste. Cererile europenilor sunt similare cu cele ale autoritatilor americane, guvernele dorind acces la toate datele pentru a supraveghea pe mai toata lumea.

Atacurile teroriste din Franta si Germania sunt la baza acestor cereri, iar asta pentru ca teroristii au folosit cu precadere aplicatia Telegram, dar aceasta este doar una dintre cele folosite. Din pacate, teroristii se ascund in spatele acestor aplicatii pentru a distruge vietile multor oameni, iar siguranta tuturor este pusa in pericol in momentul de fata.

“Daca o asemenea legislatie ar fi adoptata, ne-ar permite sa fortam operatorii care nu coopereaza sa ne ajute in investigatii. Securitatea este de competenta nationala, dar crearea unui set de legi la nivel european va ajuta statele membre sa-si protejeze mai eficient cetatenii.”

Reprezentantii celor doua tari doresc ca metode eficiente de monitorizare a anumitor persoane sa fie oferite prin aceste aplicatii, recunoscand in acelasi timp si necesitatea protejarii datelor utilizatorilor. Desi multa lume cere legi de acest gen, e putin probabil ca ele sa fie totusi adoptate prea curand, indiferent de amenintare.

franta germania securitate

13 COMENTARII

  1. Ha ha, very funny, Franța si Germania ca duck my sick, cum zicea si stimatul de mai sus, sa deporteze toți kebabii la mama lor in nisipuri si totul va fi ok.

  2. Marile probleme ce se întâmpla in Europa au la origine cetățeni europeni, care ar fi astfel deportați in nisipurile din… Europa.

  3. Ce este mai important? Siguranta cetatenilor si a societatii in ansamblu, sau protectia datelor in fata autoritatilor?
    Cred ca Franta si Germania fac un prim pas catre normalitate, in ideea in care elimina piedicile tehnologice de care se bucura teroristii pentru a ne face rau.

  4. Ai dreptate, dar, din pacate, generatia “Mircea Badea” are impresia ca este vizata in mod direct. Ca si cum pe cei de la autoritatea competenta sa verifice ii intereseaza de pozele lor din vacanta trimise colegilor de liceu/generala pe whatsapp sau conversatiile lor foarte importante…

  5. Asta e cu dus întors. Mica mi-ar fi mirarea să fie folosită strict la asta. Până la “violarea” drepturilor e o linie foarte subțire , sincer nu vreau anarhie constituțională . Omu când are puterea face abuz de ea , ca e român englez hispanic sau alta naționalitate , iar ce e la noi în țară e peste tot .

  6. Pentru a preîntâmpina potențial abuz, construiești “mijloace de control” așa încât deciziile să fie luate de mai multe persoane, nu de una singură care ar putea abuza.
    Personal, cred că pentru un plus de securitate, trebuie să plătim un preț, iar prețul asta înseamnă accesul autorităților la datele personale dacă este cazul.
    Când vine garda financiară în control, îți deschizi toate secretele, și nimeni nu acuză dreptul la intimitate.
    Alternativa este să avem pozele de vacanță super bine criptate, dar să nu mai avem siguranța de a merge în vacanță nicăieri, că “turiștii” devin “teroriștii”

    Tu ce ai alege, Costi?

  7. Informația are valoare în funcție de importanță. Nu va cauta nimeni în pozele pe care le face Gigi pe imaș.

  8. Ai dreptate în unele privințe, dar ca să fiu cârcotaș i-aș spune “doamnei” cancelar german să își adune gloata de colorați care a chemato în Europa și să aibă grijă de ea. Oricum e un subiect prea amplu pentru a fi dezbătut aici .
    Iar cu ce vor nemții și francezii personal nu sunt de acord (plătesc un produs sau un serviciu care îmi oferă siguranță , ei vor sa aibă acces la aproape tot, ca si client nu mai văd rostul să plătesc pentru ceva ce nu îmi mai oferă acea intimitate si fictiva sa fie )

  9. vezi sa nu, ca nu mai pot teroristii de iMessage si Whatsapp :))) isi bate si Ger si Fr joc de voi, iar voi le credeti. oameni creduli :))))