iPhone 7 va avea un nou sistem de plati mobile

iPhone 7 va avea suport pentru sistemul de plati mobile FeliCa, dezvoltat de catre Sony in Japonia.

Apple va implementa in iPhone 7 suport pentru cel putin un nou sistem de plati mobile, acesta avand denumirea FeliCa si fiind folosit de milioane de oameni din Japonia. Vorbim despre un sistem care permite efectuarea de plati mobile la POS-uri, insa care permite si platile pentru mijloacele de transport in comun, sau stocarea biletelor de calatorie.

FeliCa a fost dezvoltat de catre cei de la Sony in principal pentru platile mijloacelor de transport in comun, insa sistemul este folosit si pentru plati mobile in Japonia. Separat de FeliCa, Apple intentioneaza sa colaboreze si cu alti detinatori de sisteme de acest gen pentru a le oferi japonezilor suport cat mai larg pentru acest tip de tranzactii.

Separat de plata pentru mijloacele de transport in comun, Apple ar dori sa permita inclusiv transactiile de “e-money“, o moneda virtuala folosita pentru plati in tara. In momentul de fata exista suport pentru acest tip de moneda la foarte multe automate care vand produse, asa ca japonezii folosesc sistemul la scara larga in tara lor.

In 2015 FeliCa a facut tranzactii de 46 de miliarde de dolari in Japonia, deci va imaginati de ce ar fi Apple extrem de interesata sa ofere suport pentru acest sistem in iPhone. Apple Pay nu a fost inca lansat in Japonia, insa cu iPhone 7 compania Apple intentioneaza sa schimbe aceasta situatie si sa ofere sistemul de plati mobile, cu suport pentru altele.

iphone 7 plati mobile

Pentru ca lansarea suportului pentru FeliCa sa aiba loc cu iPhone 7, Apple trebuie sa finalizeze negocierile cu partenerii locali, lucru care nu este usor de realizat. Apple a incercat sa faca mult mai multe in domeniul financiar, insa discutiile avute cu diverse institutii bancare au fortat-o sa-si amane, sau sa anuleze complet planurile.

Daca Apple va oferi suport pentru acest nou sistem de plati mobile in Japonia, atunci exista sansa se ofere suport si pentru altele, in alte tari de pe planeta. Desigur ca totul depinde de succesul din Japonia, insa este clar ca Apple vrea sa faca bani profitand si de alte suse de venituri.