Wi-Fi rapid in avioanele Lufthansa din Europa

Lufthansa intentioneaza sa ofere Wi-Fi de mare viteza in zborurile aeriene din Europa incepand cu prima parte a anului 2017.

Lufthansa va oferi Wi-Fi rapid in avionele care tranziteaza Europa incepand cu prima parte a anului viitor, compania aeriana sustinand ca oferta va fi mai buna decat a oricarui alt competitor. Lufthansa este unul dintre cei mai mari transportatori aeriene de pe planeta, compania germana avand curse pe intregul glob, multe inclusiv din Bucuresti.

Pentru a oferi Wi-Fi rapid in avioane, cei de la Lufthandsa vor folosi satelitii companiei Inmarsat Plc, dar si turnuri de telefonie mobila ale Deutsche Telekom AG. Aceasta este prima oara cand satelitii sunt combinati cu infrastructura terestra, solutiile actuale folosind doar una dintre cele doua, rezultatele fiind cu mult sub asteptari.

Avand in vedere ca in SUA cam 75% dintre zborurile aeriene au Wi-Fi disponibil, europenii incearca sa-i ajunga din urma pe americani cu oferte similare pe continent. Problema sta desigur in profitabilitate, costurile pentru accesarea acestor servicii fiind foarte mari, asa ca nu toata lumea isi permite sa dea cativa zeci de euro pe o singura ora de internet Wi-Fi in avion.

Wi-Fi mai rapid in avioanele Lufthansa

Separat de proiectul propus celor de la Lufthansa, companiile americane pregatesc alte oferte pentru companiile aeriene din Europa, insa tot abia incepand de anul viitor. Compania americana ViaSat intentioneaza sa lanseze noi sateliti care sa-i permita sa ofere servicii Wi-Fi in avioane in Europa, insa acest lucru ar urma sa se intample abia din 2019.

Problema in momentul de fata cu Wi-Fi in avion sta in faptul viteza de navigare pe internet este foarte mica, de doar cativa Mbps, deci experienta de navigare este groaznica. Partea si mai proasta este ca pretul platit pentru ea este mult prea mare pentru ceea ce se ofera, din clientul ramane nemultumit, iar linia aeriana nu castiga prea mult.

wi-fi avion

Daca liniile aeriene vor gasi o metoda de a oferi Wi-Fi rapid si ieftin in avioane, atunci cu siguranta vor convinge multe persoane sa-l foloseasca si din utilizarea in grup sa scoata mai multi bani decat din folosirea segmentata la preturi mari.