Prima Pagina WhatsApp Messenger WhatsApp va trimite clipurile video ca GIFuri

WhatsApp va trimite clipurile video ca GIFuri

WhatsApp va putea transforma clipuri video scurte in imagini animate de tip GIF, care pot fi trimise contactelor noastre din retea.

3

WhatsApp incearca sa isi ajunga competitorii din urma, cel putin din anumite privinte, iar incepand de anul acesta va permite trimerea unor clipuri video ca imagini de tip GIF. Mai exact, o functie noua descoperita in versiunea beta pentru Android a WhatsApp indica faptul ca noua functie este aproape pregatita pentru a fi oferita oficial utilizatorilor.

Conform celor care au testat-o, daca inregistram un clip video care are o durata de maxim 6 secunde, WhatsApp ne va permite sa il transformam intr-o imagine de tip GIF. Din meniul de optiuni pentru editarea clipului video va fi disponibila optiunea pentru convertirea sa, aceasta fiind facuta in doar cateva secunde, apoi fisierul va putea fi trimis.

Acum daca va intrebati de ce este ea utila, ei bine vorbim despre dimensiunea unui clip video in comparatie cu dimensiunea unei imagini animate de tip GIF. Clipurile video ocupa mult mai mult spatiu, mai ales daca sunt filmate in format 4K, iar trimiterea lor printr-o conexiune celulara va consuma cu atat mai multe date din abonamentele noastre.

Transformand un clip video intr-o imagine animata de tip GIF, spatiul este redus si traficul consumat este micsorat, deci toata lumea castiga din aceasta schimbare. Deocamdata nu se stie cand urmeaza sa fie oferita aceasta noua functie, insa imi imaginez ca cei de la WhatsApp nu vor mai tine departe de noi pentru mult timp.

WhatsApp video gif

Articolul anterioriOS 10 public beta 7 – iata cum il instalezi
Urmatorul articolGoogle Maps update pentru iPhone si iPad a fost lansat
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.