WhatsApp va trimite clipurile video ca GIFuri

WhatsApp va putea transforma clipuri video scurte in imagini animate de tip GIF, care pot fi trimise contactelor noastre din retea.

WhatsApp incearca sa isi ajunga competitorii din urma, cel putin din anumite privinte, iar incepand de anul acesta va permite trimerea unor clipuri video ca imagini de tip GIF. Mai exact, o functie noua descoperita in versiunea beta pentru Android a WhatsApp indica faptul ca noua functie este aproape pregatita pentru a fi oferita oficial utilizatorilor.

Conform celor care au testat-o, daca inregistram un clip video care are o durata de maxim 6 secunde, WhatsApp ne va permite sa il transformam intr-o imagine de tip GIF. Din meniul de optiuni pentru editarea clipului video va fi disponibila optiunea pentru convertirea sa, aceasta fiind facuta in doar cateva secunde, apoi fisierul va putea fi trimis.

Acum daca va intrebati de ce este ea utila, ei bine vorbim despre dimensiunea unui clip video in comparatie cu dimensiunea unei imagini animate de tip GIF. Clipurile video ocupa mult mai mult spatiu, mai ales daca sunt filmate in format 4K, iar trimiterea lor printr-o conexiune celulara va consuma cu atat mai multe date din abonamentele noastre.

Transformand un clip video intr-o imagine animata de tip GIF, spatiul este redus si traficul consumat este micsorat, deci toata lumea castiga din aceasta schimbare. Deocamdata nu se stie cand urmeaza sa fie oferita aceasta noua functie, insa imi imaginez ca cei de la WhatsApp nu vor mai tine departe de noi pentru mult timp.

WhatsApp video gif