Prima Pagina Apple Tim Cook a vandut actiuni de 29 milioane de dolari

Tim Cook a vandut actiuni de 29 milioane de dolari

Tim Cook a mai vandut un set de actiuni Apple, incasand inca 29 de milioane de dolari.

Saptamana trecuta Tim Cook a vandut actiuni Apple in valoare de aproape 36 de milioane de dolari, iar saptamana aceasta presedintele celor din Cupertino isi continua lichidarile. Mai exact, presedintele Apple a vandut actiuni in valoare de 29 de milioane de dolari zilele trecute, incasand 55 de milioane de dolari in cursul unei singure saptamani.

Tim Cook a vandut 269,883 de actiuni Apple si a castigat 28.7 milioane de dolari din tranzactie, preturile la care au fost tranzactionate actiunile variind intre 105.95 si 107.37 dolari per actiune. Saptamana trecuta Tim Cook a primit 1.26 milioane de actiuni Apple ca parte a unui pachet de bonusuri pentru implinirea a 5 ani in functia de presedinte al companiei.

Jumatate dintre acele actiuni au fost deja vandute de catre Tim Cook, iar daca trendul va continua, atunci pana in momentul lansarii iPhone 7 el va mai vinde si cealalta jumatate. Daca va scapa de toate actiunile primite, Tim Cook va aduna peste 100 de milioane de dolari in conturi din munca celor 5 ani care au trecut, deci sigur va fi multumit.

Vanzarea acestor actiuni inaintea prezentarii iPhone 7 este discutabila, insa cu siguranta nu vorbim despre altceva decat dorinta de a avea niste bani pe care sa-i foloseasca la ceva. V_am spus saptamana trecuta ca presedintele WhatsApp a vandut actiuni de aproape 3 miliarde de dolari, dar asta nu inseamna ca a sa companie are probleme financiare, sau de alta natura.

tim cook vanzare actiuni apple

LIKE
Articolul anteriorSamsung Gear S3 va functiona cu iPhone
Urmatorul articolApple si Comisia Europeana se cearta pentru bani