Tim Cook a vandut actiuni de 29 milioane de dolari

Tim Cook a mai vandut un set de actiuni Apple, incasand inca 29 de milioane de dolari.

Saptamana trecuta Tim Cook a vandut actiuni Apple in valoare de aproape 36 de milioane de dolari, iar saptamana aceasta presedintele celor din Cupertino isi continua lichidarile. Mai exact, presedintele Apple a vandut actiuni in valoare de 29 de milioane de dolari zilele trecute, incasand 55 de milioane de dolari in cursul unei singure saptamani.

Tim Cook a vandut 269,883 de actiuni Apple si a castigat 28.7 milioane de dolari din tranzactie, preturile la care au fost tranzactionate actiunile variind intre 105.95 si 107.37 dolari per actiune. Saptamana trecuta Tim Cook a primit 1.26 milioane de actiuni Apple ca parte a unui pachet de bonusuri pentru implinirea a 5 ani in functia de presedinte al companiei.

Jumatate dintre acele actiuni au fost deja vandute de catre Tim Cook, iar daca trendul va continua, atunci pana in momentul lansarii iPhone 7 el va mai vinde si cealalta jumatate. Daca va scapa de toate actiunile primite, Tim Cook va aduna peste 100 de milioane de dolari in conturi din munca celor 5 ani care au trecut, deci sigur va fi multumit.

Vanzarea acestor actiuni inaintea prezentarii iPhone 7 este discutabila, insa cu siguranta nu vorbim despre altceva decat dorinta de a avea niste bani pe care sa-i foloseasca la ceva. V_am spus saptamana trecuta ca presedintele WhatsApp a vandut actiuni de aproape 3 miliarde de dolari, dar asta nu inseamna ca a sa companie are probleme financiare, sau de alta natura.

tim cook vanzare actiuni apple