Omul care a adus Intel in Mac a fost refuzat de Apple la angajare

JK Scheinberg este omul care, cu multi ani in urma a condus echipa care a modificat sistemul de operare Mac OS pentru ca el sa poata functiona cu procesoarele Intel. El a contribuit practic la una dintre cele mai mari schimbari pe care compania Apple le-a facut pana in prezent pentru linia de Mac-uri vandute in lumea intreaga.

In ciuda faptului ca Apple ar trebui sa il primeasca cu bratele deschise daca ar dori sa se intoarca, JK Scheinberg a incercat sa se angajeze ca geniu la Genius Bar-ul din Apple Store, dar a fost refuzat. Se pare ca persoanele care l-au avut in fata in timpul interviului de angajare n-ar fi fost multumite de prestatia sa, lcuru care este foarte greu de conceput.

Desi JK Scheinberg nu a primit vreun telefon de la persoanele care l-au avut in fata la interviu, dupa ce i-au spus ca il vor suna, el crede ca toata problema are legatura cu varsta sa. JK Scheinberg a lucrat timp de 21 de ani la Apple si are acum varsta de 54 de ani, iar aceasta crede el ca ar fi problema pentru care a fost refuzat la angajare.

Desigur ca Apple nu va comenta situatia, mai ales ca Tim Cook promoveaza egalitatea la locul de munca, insa situatia in care a fost pus acest angajat este nedemna de o companie ca Apple.

“I’m lucky enough to get my tech support from JK Scheinberg, the engineer at Apple who led the effort that moved the Mac to Intel processors. A little restless after retiring in 2008, at 54, he figured he’d be a great fit for a position at an Apple store Genius Bar, despite being twice as old as anyone else at the group interview. “On the way out, all three of the interviewers singled me out and said, ‘We’ll be in touch,’ ” he said. “I never heard back.”

JK Scheinberg angajat Apple