iPhone 7 – doar 50% dintre britanici il cumpara

iPhone 7 va fi cumparat de 50% dintre britanicii care detin un iPhone, sau cel putin asta ne spune un studiu publicat in cursul acestei zile.

Un studiu recent publicat in SUA sugereaza faptul ca doar 50% dintre britanicii care detin in momentul de fata un model al iPhone intentioneaza sa cumpere iPhone 7 in toamna acestui an. Practic, doar jumatate dintre clientii Apple din Marea Britanie sunt interesati de noul iPhone, iar procentul este unul destul de mic, daca ne uitam la ceea ce asteapta Apple.

Totusi, chiar daca vorbim doar despre 50% dintre actualii posesori de iPhone care sunt interesati sa cumpere iPhone 7, daca am presupune ca aceeasi ar fi cifra globala, lucrurile se schimba. Apple are peste 500 de milioane de utilizatori ai iPhone in lumea intreaga, iar daca procentul s-ar aplica la ei, vorbim despre 250 de milioane de persoane cu intentie de cumparare.

Pe de alta parte, 19% dintre britanicii care detin acum un iPhone sunt interesati sa cumpere un produs al companiei Samsung, cel mai probabil nu un Galaxy Note 7. Separat de acestia, alti 8% sunt interesati de smartphone-uri ale altor producatori de terminale mobile, procentul fiind unul foarte mic si foarte nesigur.

iPhone 7 – 50% intentie de cumparare de la clientii existenti din Marea Britanie

In final, exista 23% dintre ceic are detin un iPhone si nu sunt interesati sa cumpere un alt model, indiferent de ceea ce ar fi lansat de catre Apple. Aceste persoane fie nu au bani sa cumpere un alt model al iPhone in momentul de fata, fie sunt multumite de ceea ce au si nu doresc o schimbare din vreun punct de vedere.

“Piata a devenit incredibil de competitiva in ultimii ani, totusi nu este surprinzator sa vedem oameni care sunt in continuare foarte interesati sa cumpere iPhone. Credem ca iphone este regele smartphone, avand inovatii si un design elegant care ii conving pe oameni sa nu paraseasca, sau sa revena mereu la Apple.”

Acest stuiu a fost realizat in luna iulie in Marea Britanie, deci exista sansa ca unii sa se fi razgandit pana atunci, dar probabil exista sanse mici ca mai putini sa fie dornicis a cumpere iPhone 7.

iphone 7 intentie cumparare