UltraSpeed 4G+ – Vodafone are internet de 1 Gbps

Vodafone a demonstrat astazi UltraSpeed 4G+, un viitor serviciu care va aduce internet mobil de 1 Gbps pentru proprii clienti.

UltraSpeed 4G+ este denumirea pompoasa data de catre Vodafone unui viitor serviciu prin care le va oferi clientilor internet mobil la viteze de pana la 1 Gbps. Astazi cei de la Vodafone au prezentat un test in care este demonstrata viteza pe care o poate atinge UltraSpeed 4G+, cei de la Orange prezentand un test similar acum cateva saptamani.

Practic, prin prezentarea UltraSpeed 4G+, cei de la Vodafone au intrat in “hora” lansarii serviciilor de internet mobil cu viteze de pana la 1 Gbps pentru terminalele mobile. Desigur ca in momentul de fata nu exista vreun smartphon sau vreo tableta capabile sa atinga asemenea viteze, insa este bine de stiut ca ele vor veni, candva.

Chiar daca Vodafone a prezentat acum UltraSpeed 4G+ si sustine ca in viitor vom avea viteze de pana la 1 Gbps, totusi acel moment este deocamdata foarte departe. Cei de la Vodafone vor trebui sa faca investitii masive in echipament pentru a oferi un asemenea serviciu, deci asta va avea nevoie de cativa ani de dezvoltare.

UltraSpeed 4G+ – Vodafone anunta internetul mobil de 1 Gbps

Puteti vedea in imaginea de mai jos ca pentru a lansa UltraSpeed 4G+, cei de la Vodafone vor folosi carrier aggregation 4×4 MIMO si 5 frecvente separate LTE. Rezultatul final este un download de 1 Gbps masurat intr-un calculator care era conectat la un prototip de modem 4G+ Huawei 5 CA, deci nici macar acest produs nu este oferit.

ultraspeed 4g+ 1 gbps vodafone

Echipamentele actuale folosite de catre Vodafone, sau chiar de catre Orange, pentru a demonstra viteze similare celor UltraSpeed 4G+ au la baza echipamente complexe si foarte mari. Aceste echipamente vor trebui imbunatatite in anii urmatori, iar intr-un punct vor fi pregatite pentru a ajunge pe piata, dar va dura mult pana atunci.

Practic Vodafone ne-a aratat astazi ca UltraSpeed 4G+ poate oferi viteze de internet mobil de 1 Gbps, insa totul este deocamdata prezentat in ideea de a arata ca se poate, dar nu ca vreun client va beneficia prea curand de asemenea servicii.