ARM a fost cumparata de SoftBank astazi

ARM a cumparat SoftBank intr-o tranzactie evaluata la aproximativ 31 de miliarde de dolari.

ARM, compania care a produs arhitectura folosita in procesoarele majoritatii terminalelor mobile vandute pe piata, a fost cumparata de catre SoftBank, anuntul fiind facut azi. In iulie SoftBank anuntase ca urmeaza sa cumpere ARM, insa intelegerea a fost finalizata astazi intr-o tranzactie de 31 de miliarde de dolari, enorma pentru lumea IT.

Desi a cumparat ARM, cei de la SoftBank intentioneaza sa lase compania sa functioneze autonom de celelalte divizii ale sale, deci va continua sa lucreze cu Apple si altii. SoftBank este cel mai mare operator de telefonie mobila din Japonia si unul dintre cei mai mari din Asia, el facand investitii intr-o varietate de domenii, el detinand si operatorul de telefonie mobila Sprint din SUA.

ARM este o compaine britanica si in ciuda faptului ca britanicii au votat pentru parasirea Uniunii Europene, cei de la SoftBank au ramas hotarati in decizia de a cumpara compania. Prin achizitia sa, cei de la SoftBank vor avea mai multa putere in negocierile pe care le vor face cu partenerii carora le vand terminalele mobile in propriile magazine.

Mai mult decat atat, ARM va avea posibilitatea de a dezvolta mai usor terminale mobile proprii, cei de la ARM fiind lideri pe piata arhitecturilor pentru procesoare dedicate gadget-urilor. Apple ar fi fost deasemenea interesata sa cumpere ARM, insa probabil suma este prea mare si investitia nu ar fi fost una in ton cu strategia de dezvoltare a companiei.

“In baza termenilor achizitiei, SoftBank a cumparat toate actiunile emise de catre ARM, excluzandu-le pe cele ale subsidiarelor SoftBank, pentru o suma totala, in lichiditati, care reprezinta echivalentul a 24 de miliarde de lire sterline. In urma achiziteii, ARM va fi retrasa de pe bursa din Londra incepand cu data de 6 septembrie si nu va mai fi o companie de sine-statatoare.”

arm softbank achizitie

1 COMENTARIU