Prima Pagina iPhone 7 Apple: acesta este p****! Greseala colosala facuta cu iPhone 7

Apple: acesta este p****! Greseala colosala facuta cu iPhone 7

Acesta este penis, pardon iPhone 7. Asa interpreteaza un jurnalist din Asia folosirea cifrei 7, care in cantoneza este asociata cuvantului penis.

Apple este o “maestra” a marketing-ului, adica isi gandeste atat de bine strategiile de promovare pentru produse, incat putine companii o pot egala in aceasta privinta. Nu acelasi lucru se poate spune si despre campania pentru promovarea iPhone 7, aici compania Apple facand o greseala monumentala care, probabil, o va costa.

Mai exact, vorbim despre modul in care este promovat iPhone 7 un China si cum cuvantul 7 are in cantoneza un inteles complet diferit fata de cel pe care-l stim cu totii. Mai exact, un jurnalist chinez sustine ca in cantoneza, cuvantul sapte este folosit ca si jargon pentru cuvantul penis, da ati citit bine, vorbim despre organul genital masculin.

Conform acestui jurnalist, Apple promoveaza iPhone 7 in China, Hong Kong si Taiwan cu sloganurile : 7 este aici; exact, este 7 si acesta, este exact 7. Ceea ce unii asiatici vor intelege dupa citirea acestor sloganuri este asta: penis este aici, exact, este penis si acesta, este exact penis.

Acesta este penis, pardon iPhone 7

Presupunand ca oamenii care au creat aceste sloganuri pentru Apple stiu si ceea ce se mai vorbeste ca jargon in cantoneza, vorbim despre o greseala colosala pentru Apple. Este mai mult decat neobisnuit sa vezi un slogan de acest gen si sa il asociezi cu organul masculin barbatesc, insa se pare ca jurnalistul asiatic a facut foarte repede legatura.

“In Cantonese, ‘seven,’ or 柒, is pronounced chat, and is also slang for ‘penis.’ The word isn’t particularly offensive. Instead, it is often used to describe a hilarious person or thing, or mock someone gently. Let’s say a friend slipped in public, or got a goofy haircut: you can say to him in Cantonese ‘You are so seven,’ without hurting his feelings too much. Or, you can take the literal meaning. That’s why “This is penis” or “Penis, is here” or “Exactly is Penis” were not great choices for Apple’s Hong Kong marketing push.”

Desigur ca Apple nu a comentat absolut deloc situatia si exista sanse mari nici sa o faca, avand in vedere ca iPhone 7 va fi pus intr-o pozitie extrem de proasta.

iphone 7 penis apple

 • gigi

  Nu stiu daca va afecta cu adevarat vanzarile, este doar o coincidenta, un fel de omonim international, cum este cazul orasului p..a din croatia, un oras f frumos. Sa fi batut in cap sa nu iti dai seama, dar din 1,7 mld se vor gasi cativa.

 • Nicos

  Il cumpara doamnele nu-i bai 😂😂

 • marius

  Nu e nicio gafa. Pai ce sa faca? Orice cuvant poate avea un sens obscen in alte limbi. Cate produse au 7 in nume? Bmw-ul si-a schinbat seria pentru ca suna urat unor babuini? Galaxy 7 cum le suna? Asta e clickbait

 • Srb Srb

  Pennis este ceva inventat de Dumnezeu. Deci este de laudat ca Apple a inceput sa creeze ceva ce doar El putea pana acuma

 • MarianR

  …si Galaxy Note 7 ce inseamna? 😆

 • Srb Srb

  Bomba la penis

 • BMW si Samsung nu aduna hype-ul Apple, de aia nimeni nu si-a batut capul. Cand e vorba de Apple, se intoarce lumea pe dos.

 • Bogdan

  Imagineaza ti vanzari la 7 plus

 • Claudiu

  Made my day! =))

  Pune-l pe Srb moderator! :))

 • Fane

  …probabil ca si Samsung a trecut prin aceleași momente grele din acest punct d e vedere…

 • terrymada

  Sigur:) de aceea s-au hotarat sa pe detoneze unul cate unul…

 • VIP

  Apple nu a comentat situatia , dar au incurajat chestia asta sa apara in presa , ca sa mai atraga putin atentia .
  Nu cred ca il intereseaza pe nici in chinez ca iPhone are in 7 in nume cand au existat , Huawei *7 , MIUI 7 , Samsung *7 si multe alte produse cu 7 .
  Can-can ieftin , gen hai sa ne bagam in seama in China , ca si asa nu suntem decat pe locul 5 (nu 7) in preferintele chinezilor .

 • amfetamin

  Asta ca asta,dar nu a remarcat nimeni cand zicea Tim Cuc “and this is iPhone Seven” iar in spate era imaginea iPhone 7 plus si scria doar 7?

 • Mircea Radulescu

  Daca era in Africa era echivalentul la 20 (cm).

 • Viorel Predatorul

  Dar “7UP”?