Austria, Franta, Italia si Olanda vor banii Apple

Apple va trebui sa plateasca trunchiat impozitele impuse de catre Comisia Europeana, pe masura ce mai multe tari cer bani de la americani.

Austria, Franta, Italia si Olanda vor o parte dintre cele 13 miliarde de euro pe care Comisia Europeana ii percepe de la compania Apple sub forma de impozit retroactiv. Desi Irlanda a afirmat ca nu doreste sa-i impuna companiei Apple sa plateasca aceasta suma de bani conform cerintelor Comisiei Europene, Austria, Franta, Italia si Olanda sunt de alta parere.

Ministrul olandez de finante, Jeroen Dijsselbloem, a avertizat compania Apple ca trebuie sa se pregateasca pentru a plati impozitul pe care Comisia Europeana i-l impune. Afirmatia a venit in urma unei intalniri de 2 zile cu alti ministri de finante din Europa, conferinta avand loc in capitala Slovaciei, Bratislava.

Separat de Olanda, Austria, Italia si Franta sunt deasemenea interesate sa incaseze o parte dintre banii pe care cei de la Apple ar trebui sa ii plateasca. Ministrul austriac de finante a confirmat interesul tarii sale si a Frantei sau Italiei privind banii pe care Apple ar trebui sa ii plateasca pentru profitul inregistrat in Europa.

Ceea ce doresc acuma ceste tari nu este chiar atat de nou, Italia cerandu-le acum cativa celor de la Apple sa plateasca impozit pentru profit de 1.3 miliarde de dolari, lucru deja facut. Apple a platit atunci cateva sute de milioane de dolari sub forma de impozit, iar acum italienii vor in continuare sa primeasca bani de la compania americana.

“Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem appeared to be first in line, warning Apple on Saturday to “get ready” to pay up. His comment came after a two-day meeting of his EU counterparts in the Slovak capital, Bratislava. Other EU countries, including Austria, Italy and France, are following the case closely, and expressing interest in a possible payout, according to Austria’s Finance Minister Hans Joerg Schelling, who spoke on the sidelines of the two-day summit.”

Avand in vedere ca aceste trei tari cer bani de la Apple, cu siguranta vor veni si altele care sa faca acelasi lucru, iar in final cei de la Apple vor fi obligati sa plateasca o suma mare de bani.

bani apple europa