Cum a incercat Michael Fassbender sa scape de rolul lui Steve Jobs

Michael Fassbender este unul dintre cei mai populari si apreciati actori ai Hollywood, iar desi prestatia sa din filmul Steve Jobs a fost laudata de catre critici, el nu ar fi dorit sa fie in rolul principal. Michael Fassbender nu a fost prima alegere a celor care au produs pelicula, Leonardi DiCaprio si Christian Bale refuzand initial rolul propus.

Michael Fassbender a acceptat totusi sa devina Steve Jobs in filmul care a primit mai multe laude decat bani din partea fanilor fostului presedinte al companiei Apple. Desi initial a fost de acord cu rolul, Michael Fassbender a realizat rapid ca acesta nu i se potriveste si s-a gandit inclusiv la metode prin care sa scape de corvoada interpretarii lui Steve Jobs.

Lucrurile au mers atat de departe, incat Michael Fassbender se gandea la un moment dat chiar sa isi rupa mana pentru a putea fi lasat sa rupa contractul cu casa de productie. Desigur ca acest lucru nu s-a intamplat, iar el a facut o reprezentatie de exceptie, chiar daca vanzarile de bilete in cinematografe n-au fost pe masura interpretarii sale.

“La repetitii incercam sa gasesc o cale de a scapa de acest job. Imi amintesc de momentul in care i-am spus soferului “Daca-mi pun mana intre portiera si caroserie, ar trebui sa impingi puternic portiera. Ar trebui sa mi se rupa mana si astfel as scapa de rol.” Tot ceea ce a scris Aaron Sorkin era atat de complex. Era precum un munte si eu invat atat de greu, incat atunci cand a venit scenariul si oportunitatea a aparut, m-am gandit ca rolul nu este pentru mine, ca am fost ales in mod eronat.”

michael fassbender steve jobs