5 trucuri pentru a face iOS 10 mai rapid

iOS 10 este un sistem de operare foarte rapid, chiar si pe vechile terminale iPhone, iPad si iPod Touch, compania Apple reusind sa ne ofere performante mult mai bune decat multi s-ar fi asteptat. In ciuda acestui lucru, exista totusi unele persoane care nu sunt pe deplin multumite de performantele pe care le ofera iOS 10 pentru ele.

In aceasta idee, va prezint 5 trucuri pentru a face iOS 10 mai rapid pe terminalele voastre, iar asta fara a renunta la chiar atat de multe functii precum v-ati astepta. Totul tine de ceea ce folositi si de ceea ce nu folositi, iOS 10 putand functiona foarte rapid daca il administrati in mod corect, Apple evitand sa ofere prea multe ustensile pentru asta.

Dezactivati widget-urile nefolositoare

ios 10 dezactivare widget

Stiti cu totii ca iOS 10 ne ofera posibilitatea de a vedea intr-un meniu special o serie de widget-uri cu informatii din aplicatiile pe care le avem in terminalele noastre. Aceste widget-uri pot fi accesate facand o glisare din stanga spre dreapta in LockScreen, ecranul principal de aplicatii, sau Notifications Center, informatiile fiind afisate imediat.

Daca aveti foarte multe widget-uri incluse in acest meniu, ele vor fi afisate mai greu, eventual cu un lag la deschiderea interfetei in care sunt vizibile. Daca nu le folositi pe toate care sunt disponibile acolo, atunci utilizati meniul de editare pentru a sterge ceea ce nu folositi si a lasa doar cele utilizate des, performantel la deschiderea meniului crescand in consecinta.

Puteti dezactiva widget-urile folosind butonul Edit, Editare din meniul in care le aveti afisate.

Dezactivati animatiile – Reduce Motion, Reducere Miscare

ios 10 dezactivare animatii reduce motion, reducere miscare

Un truc foarte vechi care poate face si iOS 10 mai rapid este dezactivarea animatiilor din iOS, prin activarea optiunii Reduce Motion, Reducere Miscare. Dupa activarea acestei optiuni, multe dintre animatiile rulate in iOS 10 nu vor mai fi vizibile, insa intregul sistem de operare va fi mai rapid pe terminalele voastre, asa cum desigur ca vi-l doriti.

Problema este ca daca veti activa functia Reduce Motion, Reducere Miscare, atunci nu veti mai vedea animatiile existente in aplicatia Messages, deci folositi-va cu grija de aceasta optiune. Apple o ofera pentru cei carora li se face rau de la anmatiile din iOS, da problema este reala, sau pentru cei care le considera inutile si vor performante mai bune.

Puteti activa functia Reduce Motion, Reducere Miscare, din Settings > General > Accessibility > Reduce Motion, Configurari > General > Accesibilitate > Reducere Miscare.

Limitati cautarile Spotlight

ios 10 dezactivare spotlight

Un truc pe care-l folosesc de mult timp si care va poate ajuta sa faceti iOS 10 mai rapid are legatura cu Spotlight, sistemul de cautare printre datele disponibile in iOS. Daca nu folositi Spotlight, atunci puteti limita cautarile printre aplicatii in ideea de a reduce actualizarea constanta in background a informatiilor pentru acest sistem.

In mod normal Spotlight este util pentru a descoperi date in diverse aplicatii ale iOS, dar daca nu-l folositi nici in iOS 10, atunci puteti sa-l dezactivati toate setarile, sau doar pe unele. Setarile pentru Spotlight sunt disponibile in Settings > General > Spotlight Search, Configurari > General > Cautare Spotlight.

Dezactivati actualizarile in background

ios 10 dezactivare background app refresh, reimprospatare fundal

O alta sursa de consum de resurse in iOS 10 sunt actualizarile in background pentru aplicatiile instalate in terminalele noastre. Apple a implementat functia acum cativa ani, insa ea consuma resurse in mod constant pentru a actualiza toate aplicatiile care au suport pentru acest sistem si aici vorbim inclusiv despre o reducere a autonomiei bateriei.

Dezactivand actualizarile in background, aplicatiile instalate in iOS 10 vor afisa informatii actualizate abia cand le deschideti, dar performantele vor fi mult imbunatatite. Puteti dezactiva actualizarile in background din meniui Settings > General > Background App Refresh, Configurari > General > Reimprospatare in fundal.

Daca aveti nevoie de acest sistem pentru unele aplicatii, atunci dezactivati-l pe cele inutile.

Tineti aplicatiile deschise in background

ios 10 aplicatii deschise

Am spus-o de multe ori in ultima vreme si o repet cu iOS 10, tineti aplicatiile deschise in background. iPhone/iPad-urile au suficient de mult RAM acum pentru a tine multe aplicatii deschise in background, in general si cu informatiile preincarcate, asa ca nu mai este necesar le le inchidem pe toate pentru a avea performante bune, ba din contra.

Tinand aplicatiile deschise in background, ele se vor deschide mult mai repede decat daca le deschideti pentru prima oara si vor consuma mult mai putina energie in acest proces. Aplicatiile incarcate din RAM se deschid mult mai repede decat daca le deschideti pentru prima oara si vor avea informatiile vechi gata afisate, actualizandu-le doar pe cele noi.

Daca nimic din ceea ce v-am spus mai sus nu va ajuta, atunci faceti un restore terminalelor voastre si aplicati din nou aceste recomandari.