iOS 10 si Siri in limba romana

Siri nu recunoaste limba romana nici in iOS 10, iar din pacate va trebui sa mai avem rabdare pana cand acest suport va fi disponibil in Romania.

13

Stiu ca foarte mult dintre voi asteptau ca iOS 10 sa ne aduca intr-un final posibilitatea de a folosi Siri in limba romana, mai ales ca in vara s-a descoperit faptul ca macOS Sierra are texte in limba romana pentru Siri. Ei bine, se pare ca Apple nu a considerat ca limba romana este suficient de bine inteleasa de catre Siri, asa ca ea nu a fost inclusa in iOS 10.

Separat de limba romana, alte limbi au fost descoperitei in Siri pentru macOS si niciuna nu a fost oficial anuntata de catre compania Apple, asa ca nu suntem singuri aici. Chiar si asa, lipsa suportului pentru limba romana in Siri este un minus pe care iOS-ul il are inca din 2011, momentul in care compania Apple a lansat asistentul personal.

Desi Romania a fost inclusa in cel de-al doilea val de lansari pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, tara noastra nu este deocamdata suficient de importanta pentru a avea suport pentru Siri. Cei de la Apple fac acest lucru foarte clar prin lipsa oferirii posibilitatii de a rosti comenzi vocale in limba romana pe care asistentul Siri sa le inteleaga.

iOS 10 nu are Siri in limba romana

Este foarte probabil ca Apple sa aiba de ceva vreme in dezvoltare o actualizare pentru Siri care sa-l faca sa inteleaga limba romana, impreuna cu alte limbi de pe glob. Cat timp va mai dura pana cand noi ne vom putea bucura de aceasta functie nu stie nimeni, insa este posibil ca in 2017 sa avem o asemenea functionalitate pentru iPhone, iPad si iPod Touch.

Apple nu extinde suportul Siri pentru noi limbi pana in momentul in care este sigura ca asistentul poate intelege fara probleme acea limba, iar in cazul Siri lucrurile sunt clare. Daca Apple nu a perfectionat tehnologia astfel incat sa sa inteleaga fara probleme ce spunem noi, Siri nu va functiona in limba romana, asta desi putem dicta cuvinte care sunt scrise de iPhone.

Cred ca procesul de implementare a limbii romane pentru Siri se apropie de un final si vom avea acest suport in curand, dar intre timp mai trebuie putina rabdare.

ios 10 siri romana