Prima Pagina iOS 10 iOS 10 si Siri in limba romana

iOS 10 si Siri in limba romana

Siri nu recunoaste limba romana nici in iOS 10, iar din pacate va trebui sa mai avem rabdare pana cand acest suport va fi disponibil in Romania.

Stiu ca foarte mult dintre voi asteptau ca iOS 10 sa ne aduca intr-un final posibilitatea de a folosi Siri in limba romana, mai ales ca in vara s-a descoperit faptul ca macOS Sierra are texte in limba romana pentru Siri. Ei bine, se pare ca Apple nu a considerat ca limba romana este suficient de bine inteleasa de catre Siri, asa ca ea nu a fost inclusa in iOS 10.

Separat de limba romana, alte limbi au fost descoperitei in Siri pentru macOS si niciuna nu a fost oficial anuntata de catre compania Apple, asa ca nu suntem singuri aici. Chiar si asa, lipsa suportului pentru limba romana in Siri este un minus pe care iOS-ul il are inca din 2011, momentul in care compania Apple a lansat asistentul personal.

Desi Romania a fost inclusa in cel de-al doilea val de lansari pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, tara noastra nu este deocamdata suficient de importanta pentru a avea suport pentru Siri. Cei de la Apple fac acest lucru foarte clar prin lipsa oferirii posibilitatii de a rosti comenzi vocale in limba romana pe care asistentul Siri sa le inteleaga.

iOS 10 nu are Siri in limba romana

Este foarte probabil ca Apple sa aiba de ceva vreme in dezvoltare o actualizare pentru Siri care sa-l faca sa inteleaga limba romana, impreuna cu alte limbi de pe glob. Cat timp va mai dura pana cand noi ne vom putea bucura de aceasta functie nu stie nimeni, insa este posibil ca in 2017 sa avem o asemenea functionalitate pentru iPhone, iPad si iPod Touch.

Apple nu extinde suportul Siri pentru noi limbi pana in momentul in care este sigura ca asistentul poate intelege fara probleme acea limba, iar in cazul Siri lucrurile sunt clare. Daca Apple nu a perfectionat tehnologia astfel incat sa sa inteleaga fara probleme ce spunem noi, Siri nu va functiona in limba romana, asta desi putem dicta cuvinte care sunt scrise de iPhone.

Cred ca procesul de implementare a limbii romane pentru Siri se apropie de un final si vom avea acest suport in curand, dar intre timp mai trebuie putina rabdare.

ios 10 siri romana

 • BineleLumii

  Îmi aduc aminte când a apărut ios 6 și am lăsat un comentariu referitor la Siri cu suport pentru limba română,care va fi în ios 10 cu mari speranțe. Uite că nu a fost așa dar din moment ce Apple ne oferă dictare în limba română eu zic că se folosesc ei de asta pentru a face asistentul să înțeleagă cuvintele pentru comenzi. Sper ca în ios 12 să apară într-un final.

 • PegasosII

  Este o dificultate cu limba romana,eu folosesc autocorect in mesaje si merge foarte bine dar a nu se folosi cuvinte straine pentru ca autocorect de limba romana le strica crezand gresite cuvintele…asa si cu vorbaria,noi vorbim romaneste dar folosim extrem de multe cuvinte straine de limba romana si asta creeaza probleme mari pentru Siri…

  Deci Siri romanesc trebuie sa inteleaga romana plus ce adaugam noi in limbaj

 • cristi

  Eu sper sa apuc in viata asta sa vad cateva din lipsurile importante ale ios-ului

 • nicolae george

  gandeste-te la o “tipa” care scrie numai cu “k” =))))))

 • remus

  In 5 ani puteau face si Siri in romană .
  Au scos pe piața in 10-11-12 ani atâtea telefoane si nu au reușit sa facă Siri in romană 👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿
  Funcții pe care nu le poți avea chiar dacă plătești la fel Pt același produs
  👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿

 • ibadea

  Cred ca au probleme cu dialectul tziganesc 🙂

 • sync

  Lb. romana e departe de a fi o prioritate.
  Daca in 2012 au putut implementa Siri in engleza, acum dupa atata experienta si tehnologie noua ne da ciuciu!
  Nu e vorba ca “e grele romana”, ci chiar nu vor asta, in momentul de fata!

 • ScH

  Pentru limba romană apăsați tasta 1.

 • Olimpiu

  Dac-ar intelege engleza ca lumea, ar fi suficient (pentru romanii educati).

 • meaculpa

  A ajuns site ul asta ca otv ?? Siri in limba romana??? Apoi citesc ca apple/siri nu este pregatita pentru limba romana

 • PegasosII

  Ne adaptam si stim engleza…doar santem romani

 • meaculpa

  Lol zaone mi ai sters commentul

 • Oliver Pop

  Buna ziua , deci eu nu pot sa cred .Limba Araba este inteleasa de SIRI dar limba romana nu ….ppppfff