Parinti dati in judecata de fiica lor pentru postarea unor fotografii pe Facebook

Postarea fotografiilor mai mult sau mai putin jenante a prietenilor pe Facebook, fara consimtamantul acestora, poate avea consecinte urate.

Astfel ca, o adolescenta de 18 ani din Carintia, Austria, isi da in judecata parintii pentru ca in ultimii 7 ani acestia au posat pe Facebook o serie de fotografii jenante si indecente, fara permisiunea ei.

Avocatul adolescentei sustine ca parintii acestia au partajat dealungul timpului in jur de 500 de poze cu tanara femeie, in timp ce facea absolut orice, de la schimbarea scutecului la trecerea la… olita.

Avocatul spune ca daca el poate dovedi cafotografiile au “incalcat drepturile sale la o viata personala”, ea ar putea castiga cazul, care este programat pentru luna noiembrie.

They knew no shame and no limit – and didn’t care whether it was a picture of me sitting on the toilet or lying naked in my cot – every stage was photographed and then made public

Parintii ei au refuzat oferta ei de a scoate pozele de pe Facebook, tatal ei sustinand ca, din moment ce el a facut fotografiile, el le detine si are dreptul de a le utiliza in mod public.

In timp ce noi nu stim inca rezultatul cazului, acesta este un memento ca legile care guverneaza social media sunt incomplete dar in continua evolutie.

1 COMENTARIU