Butonul Home si camera iPhone 7 sunt protejate de safir

Un priml test de rezistenta la zgariere facut in weekend a sugerat faptul ca Apple nu ar mai folosi safir pentru a proteja camera iPhone 7 si iPhone 7 Plus, dar nici pentru noul buton Home. Persoana care a facut testul a folosit un material dur pentru a zgaria sticla care acopera camera si noul buton Home tactil, de aici tragandu-se concluzia ca ele nu ar fi din safir.

Foarte multa lume a inceput sa critice Apple in mediul online din cauza acestei scapari, insa vicepresedintele senior al diviziei de marketing, Phil Schiller, a infirmat zvonurile. Raspunzand unei persoane care intreba daca aceste componente sunt protejate cu safir, Schiller a conformat ca acest lucru este complet adevarat, exact precum in trecut.

In aceasta idee, teoretic ar trebui sa fie foarte greu de zgariat sticla camerei si cea care acopera butonul Home tactil, sau cel putin asa ar trebui sa stea lucrurile acum. In aceasta idee, cum ramane cu acel clip video care ne-a dat de inteles ca Apple ar folosi un alt tip de material pentru sticla care acopera aceste doua componente ?

Butonul Home si camera iPhone 7 sunt protejate de safir

Ei bine Phil Schiller nu a facut vreun comentariu cu privire la acest clip video, insa este clar ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus au parte de protectie la un nivel ridicat. Ecranul desigur ca nu este protejat din sticla de safir, ci cu, poate, Gorilla Glass 5, sau alt material de protectie pe care Apple il cumpara de la un producator de asemenea componente.

Mai jos puteti vedea clipul video de la care au pornit aceste intrebari pe internet, multi ironizand faptul ca butonul Home al iPhone 7 si iphone 7 PLus s-ar putea zgaria foarte usor. Din fericire, se pare ca situatia reala este complet diferita, deci nu veti zgaria foarte usor nici butonul Home al iPhone 7 si iPhone 7 Plus, dar nici camera terminalelor.

2 COMENTARII

  1. Philip Schiller minte de stinge..pana si ei pe site au zis ca Home button NU este protejat de safir ci de “Fingerprint-resistant oleophobic coating”