7 noutati iPhone 7 care nu exista la Galaxy S7

iPhone 7 si iPhone 7 Plus are o serie de caracteristici noi pe care terminalele Samsung nu le au in momentul de fata.

Avand in vedere ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus au fost lansate, era doar o problema de timp pana cand urmau sa apara si primele comparatii cu terminalele companiei Samsung. V-am prezentat zilele acestea si o serie de clipuri video in care ati vazut ce diferente exista intre camerele sau performantele celor doua dispozitive, insa acum vorbim si despre altceva.

Mai exact, 7 caracteristici ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus care nu exista la terminalele Samsung Galaxy S7, sau altele disponibile in oferta publica a companiei Samsung. Unele dintre aceste caracteristici sunt importante si determina decizia unora dintre clienti de a cumpara, sau nu, terminalele, asa ca asa puteti diferentia intr-o anumita masura dispozitivele.

Actualizari mai dese si suport prelungit

ios suport versiuni

Unul dintre avantajele enorme ale iPhone 7 in fata Galaxy S7 este suportul extins de care beneficiaza terminalul din partea companiei Apple de-a lungul timpului. In momentul de fata Apple ofera suport timp de 4 ani pentru produsele sale, deci vorbim despre actualizari si rezolvari de probleme de securitate, plus oferirea de functii noi.

In cazul Samsung suportuls e termina dupa 1 an si jumatate sau 2 ani.

Zoom optic si digital de pana la 10x

iphone 7 zoom optic

iPhone 7 Plus beneficiaza de zoom optic de pana la 2x si zoom digital de pana la 10x, Samsung Galaxy S7 sau Note 7 neavand implementat suport hardware, sau software, pentru asa ceva. Practic, utilizatorii vor beneficia de posibilitatea de a inregistra poze mult mai clare pentru obiecte sau persoane aflate la distante mari fata de ei.

Camera duala

iphone 7 plus camera duala senzori marime

Un alt beneficiu serios oferit de catre iPhone 7 Plus este dat de camera duala, formata dintr-un senzor wide-angle si unul telephoto. iPhone 7 Plus poate surprinde mai mult din mediul inconjurator in imagini si poate face zoom optic de pana la 2x, lucru pe care niciun terminal Samsung de pana acum nu il ofera pentru clientii coreenilor.

Cel mai puternic procesor dintr-un smartphone

iphone 7 procesor quad-core 2.8 ghz

Noul chip A10 Fusion din iPhone 7 si iPhone 7 Plus este cel mai puternic implementat vreodata intr-un smartphone, el dominand fara drept de apel toata concurenta. Apple a implementat un procesor quad-core atat de puternic, incat el intrece in performate si toate modelele MacBook Air lansate pana in prezent de catre cei din Cupertino.

Difuzoare stereo

iphone 7 difuzoare stereo apple

Daca va place sa ascultati muzica pe smartphone, atunci iPhone 7 si iPhone 7 Plus au un imens avantaj in fata terminalelor Samsung multumita difuzoarelor stereo. iPhone 7 Plus reda sunetele la peste 100 de decibeli, cu mult mai mult decat ceea ce poate face Samsung, asa ca puteti face o mini petrecere cu ajutorul sau.

Mai multe optiuni de stocare

iPhone 7 nu permite folosirea unui card microSD, insa este disponibil in modele cu 32 GB, 128 GB si 256 GB spatiu de stocare. Terminalele Samsung au mai putin spatiu inclus, dar suport pentru carduri microSD, insa din pacate unele aplicatii nu permit salvarea de date pe aceste carduri microSD, deci ele devin inutile in anumite conditii.

Buton Home 3D Touch

iphone 7 problema buton home

Desi avem 3D Touch in iPhone de peste 1 an, cei de la Samsung nu ofera o tehnologie similara in propriile produse. Noul buton Home tactil va putea fi accesat si de catre dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS 10 si aplicatiile vor putea emite vibratii personalizate, asa ca noi vom beneficia de unele functii care nu exista in terminalele Samsung, dar care probabil vor veni anul viitor.