iPhone 7 este vinovat pentru problemele Galaxy Note 7

Grabindu-se sa intreaca iPhone 7 in vanzari, Samsung a sfarsit prin a lansa un smartphone cu baterii care explodeaza la incarcare.

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, iPhone 7 pare sa fie principalul vinovat pentru problemele Galaxy Note 7, informatii aparute astazi sugerand ca acest dispozitiv a stat la baza intregii probleme. Totul a inceput in prima parte a acestui an, cand managerii Samsung au aflat ca iPhone 7 nu va veni cu un design nou, ci va avea multe modificari interne.

Dintr-o dorinta de a profita de dezamagirea fanilor Apple, cei de la Samsung au fortat lansarea rapida a Galaxy Note 7 pe piata, iar astfel a aparut terminalul cu baterii care explodeaza. Managerii Samsung au fortat inginerii sa-si reduca termenele de dezvoltare ale componentelor pentru Galaxy Note 7, iar aceste schimbari repetate au avut drept efect o umilinta globala pentru Samsung.

Problema principala a Galaxy Note 7, asa cum a recunoscut si compania, s-a dovedit a fi bateria, aceasta explodand in timpul incarcarii, sau doar a folosirii. Inginerii Samsung au dat vina pe divizia Samsung SDI, cea care a fabricat o parte dintre bateriile folosite in terminalele Samsung Galaxy Note 7 vandute in lumea intreaca.

iPhone 7 este vinovat pentru problemele Galaxy Note 7

Inginerii de la Samsung SDI au dat in schimb vina pe design-ul terminalului, spunand ca aceasta nu era potrivit pentru o baterie de capacitate mare, precum cea de 3500 mAh din dispozitiv. Aceste afirmatii sunt sustinute si de catre autoritatile americane, ele confirmand faptul ca bateria era prea mare pentru compartimentul sau.

„Pe masura ce s-a apropiat data de lansare, angajatii Samsung din fabricile partenere si-au prelungit programul de lucru, dormind mai putin. Unul dintre partenerii Samsung a afirmat ca a devenit extrem de dificil sa colaboreze cu angajatii Samsung, acestia schimbandu-si in mod repetat planurile de productie si specificatiile. Mai mult decat atat, unii au inceput sa doarma la birou pentru a nu pierde timp mergand acasa pentru a dormi.”

Desi Samsung a luat decizia de a schimba 2.5 milioane de terminale Galaxy Note 7, iar lumea a laudat-o, se pare ca decizia a fost luata fara a avea un plan pentru a face asta. Practic, managerii Samsung au discutat si au ajuns la concluzia ca trebuie inlocuite terminalele defecte, insa nimeni nu a discutat si cum urmeaza sa se intample totul.

Practic, Samsung a functionat ca o gaina fara cap, spunandu-le intai consumatorilor sa nu-si foloseasca terminalele Galaxy Note 7, apoi oferind o actualizare software care limita incarcarea. Cei de la Samsung s-au chinuit sa depaseasca iPhone 7, insa in final au sfarsit prin a se umili in fata lumii intregi.