Prima Pagina Samsung iPhone 7 este vinovat pentru problemele Galaxy Note 7

iPhone 7 este vinovat pentru problemele Galaxy Note 7

Grabindu-se sa intreaca iPhone 7 in vanzari, Samsung a sfarsit prin a lansa un smartphone cu baterii care explodeaza la incarcare.

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, iPhone 7 pare sa fie principalul vinovat pentru problemele Galaxy Note 7, informatii aparute astazi sugerand ca acest dispozitiv a stat la baza intregii probleme. Totul a inceput in prima parte a acestui an, cand managerii Samsung au aflat ca iPhone 7 nu va veni cu un design nou, ci va avea multe modificari interne.

Dintr-o dorinta de a profita de dezamagirea fanilor Apple, cei de la Samsung au fortat lansarea rapida a Galaxy Note 7 pe piata, iar astfel a aparut terminalul cu baterii care explodeaza. Managerii Samsung au fortat inginerii sa-si reduca termenele de dezvoltare ale componentelor pentru Galaxy Note 7, iar aceste schimbari repetate au avut drept efect o umilinta globala pentru Samsung.

Problema principala a Galaxy Note 7, asa cum a recunoscut si compania, s-a dovedit a fi bateria, aceasta explodand in timpul incarcarii, sau doar a folosirii. Inginerii Samsung au dat vina pe divizia Samsung SDI, cea care a fabricat o parte dintre bateriile folosite in terminalele Samsung Galaxy Note 7 vandute in lumea intreaca.

iPhone 7 este vinovat pentru problemele Galaxy Note 7

Inginerii de la Samsung SDI au dat in schimb vina pe design-ul terminalului, spunand ca aceasta nu era potrivit pentru o baterie de capacitate mare, precum cea de 3500 mAh din dispozitiv. Aceste afirmatii sunt sustinute si de catre autoritatile americane, ele confirmand faptul ca bateria era prea mare pentru compartimentul sau.

“Pe masura ce s-a apropiat data de lansare, angajatii Samsung din fabricile partenere si-au prelungit programul de lucru, dormind mai putin. Unul dintre partenerii Samsung a afirmat ca a devenit extrem de dificil sa colaboreze cu angajatii Samsung, acestia schimbandu-si in mod repetat planurile de productie si specificatiile. Mai mult decat atat, unii au inceput sa doarma la birou pentru a nu pierde timp mergand acasa pentru a dormi.”

Desi Samsung a luat decizia de a schimba 2.5 milioane de terminale Galaxy Note 7, iar lumea a laudat-o, se pare ca decizia a fost luata fara a avea un plan pentru a face asta. Practic, managerii Samsung au discutat si au ajuns la concluzia ca trebuie inlocuite terminalele defecte, insa nimeni nu a discutat si cum urmeaza sa se intample totul.

Practic, Samsung a functionat ca o gaina fara cap, spunandu-le intai consumatorilor sa nu-si foloseasca terminalele Galaxy Note 7, apoi oferind o actualizare software care limita incarcarea. Cei de la Samsung s-au chinuit sa depaseasca iPhone 7, insa in final au sfarsit prin a se umili in fata lumii intregi.

 • bogdan

  Aiurea titlul la articol,

 • cdaryus

  Este o vorba ! Ce ție nu-ți place , altuia nu-i face !

 • RaduD

  O teorie interesanta…!

 • DanM

  Samsung este singura vinovată pt problema creată, nu Apple! Cine ii pune pe managerii de la Samsung sa se dea mari când habar nu au cu ce se joaca? Din vina lor au avut de suferit zeci de oameni.

 • adi.vas

  In lumea asta mare, apple este vinovata pentru foamete, razboaie, saracie…si explozia bateriilor Samsng. Nu cred ca Samsung a plecat la drum cu un astfel de mesaj ” iphone 7 e de vina, inginerii nostri, pe care i-am exploatat maxim, au creat niste bombe ca sa batem Apple “. Macar daca le vindeau la fabricile unde se produc iphone-urile , era o chestie

 • Fosocle

  Au suferit zeci de oameni, dar cand te gandesti si cati oameni au fost facuti fericiti ca le explodeaza la astia telefoanele…parca nici nu mai conteaza

 • Drnc

  Detin un device iphone, apreciez ambele companii, imi plac foarte mult atat samsung cat si iphone dar nu cred ca am vazut frustrati de la samsung care sa creeze astfel de articole, sincer, ura si mandria se pare ca au ajus la conducere, felicitari celui care a scris asta, judeca foarte mult!

 • terrymada

  Chiar nu. Aia de la samsung si alte companii sunt frustrati direct in reclamele publice:))

 • Mihai

  “Aceste afirmatii sunt sustinute si de catre autoritatile americane, ele confirmand faptul ca bateria era prea mare pentru compartimentul sau.”
  Ce sa intelegem, in afara tonului caustic, din aceasta afirmatie? Ca iese pe afara bateria (acumulatorul), ca e indesat ca o perna, ca l-au presat, samd?! M-am uitat si la Iphone, spatiul unde se afla acumulatorul nu are, de jur imprejur, un spatiu mai mare de 1-2mm. Si aici au indesat acumulatorul? Tinand cont ca el are o masa solida, destul de ferma, ajungem la concluzia ca s-a gasit formula de comprimare, peste fizica cunoscuta in prezent. Trecand si peste acest fapt, sunt curios daca Bloomberg a afirmat asa ceva sau care este sursa acestei afirmatii.

 • Probabil e greu sa crezi ca Samsung a gafat, dar se mai intampla.

 • vali

  Nu e greu sa crezi ca samsung a gafat , e ușor

 • Mihai

  N-am spus ca nu a gafat, e o afirmatie gratuita. Am precizat ca sunt curios de sursa, pentru ca la fel ca in Romania si in US organele abilitate de protectie a consumatorului sunt la fel de inteligente, adica birocrati si nu specialisti. Cel putin la noi e jale din acest punct de vedere si cunosc situatia de acolo exact, mai ales pe zona electro.

 • Viorel Predatorul

  Sunt convins ca doar fisa tehnica a bateriei lui Note 7 cuprinde mai multa documentatie decat invata un licean intr-un singur an de liceu. Cu siguranta inginerii Samsung au luat in calcul dilatarea, temperatura, etc. Lucrurile astea nu se fac pe “nimerite” :))

 • terrymada

  E clar, ce sa mai discutam: Isis si-a bagat coada in bateriile samsungilor:))