Motorola Moto G4 – experienta mea

Motorola Moto G4, experienta mea cu un smartphone perfect pentru cei cu un buget redus, noul smartphone fiind vandut de catre Orange.

La invitatia celor de la Orange Romania, am avut ocazia de a testa Motorola Moto G4, unul dintre cele mai noi smartphone-uri lansate de catre cei de la Motorola pe piata. Vorbim despre un smartphone mid-end, pentru cei cu buget redus, care are unii concurenti in oferta companiei Apple.

Pentru ca vorbim despre un smartphone Motorola, el ruleaza sistemul de operare Android si o face foarte bine, experienta de utilizare fiind cu mult mai buna decat a majoritatii smartphone-urilor Android de pe piata, disponibile in aceeasi bani. Combinand toate acestea cu un design elegant si un ecran performant, Motorola Moto G4 este un smartphone foarte potent.

Ecran si design

Motorola Moto G4 are un ecran IPS LCD cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie 1920 x 1080 pixeli, cu 401 pixeli per inch, deci exact ceea ce ofera compania Apple cu iPhone 6S Plus. Partea diferita sta totusi in faptul ca Motorola a reusit sa faca terminalul mai mic si mai usor de folosit decat iPhone 6S Plus, ecranul sau ocupand 71.2% din panoul frontal.

Ecranul Motorola Moto G4 ofera performante foarte apropiate de cele ale ecranului iPhone 6S Plus, deci nu veti sesiza vreo diferenta, dar acest lucru era de asteptat de la un producator de traditie, precum Motorola. Moto G4 reda culori vibrante si imagini foarte clare, fie ca vorbim despre poze sau clipuri video, asa ca va veti bucura de ceea ce are el de oferit.

De la ecran trecem la design, Motorola Moto G4 avand 153 mm lungime, 76.6mm latime si 9.8mm grosime, plus o greutate de 155 de grame. Panoul frontal negru acopera intreaga suprafata frontala a Motorola Moto G4 si este intrerupt in partea superioara de un difuzor subtire si lung, de camera frontala, iar in partea inferioara de un microfon.

Carcasa este fabricata dintr-un material plasticat care nu-i ofera un look premium, logo-ul Motorola fiind plasat in pozitia in care m-as fi asteptat sa vad un cititor de amprente. Per total, Motorola Moto G4 are un design interesant, in ton cu ceea ce gasiti in lumea Android la acelasi pret precum terminalul Motorola..

motorola moto g4 review

Hardware si performante

Motorola Moto G4 functioneaza cu ajutorul unui chip Qualcomm MSM8952 Snapdragon 617 in care regasim un procesor octa-core cu 4 nuclee tactate la 1.5 GHz si 4 nuclee tactate la 1.2 GHz, ambele fiind Cortex-A53, o placa grafica Adreno 405 fiind oferita. Din punct de vedere hardware el este inferior unui iPhone Se, sau a altor smartphone-uri Android premium, dar este si mult mai ieftin.

Mai mult decat atat, sistemul de operare Android 6.0.1 oferit de catre producator functioneaza destul de bine, nu perfect, insa suficient de bine pentru a oferi o experienta de utilizare buna. Avand in vedere ca procesorul si placa grafica nu sunt de ultima generatie, nu trebuie sa va asteptati ca totul sa functioneze perfect, ci exact pe masura pretului.

Desi nu straluceste din punct de vedere al specificatiilor hardware, Motorola Moto G4 se descurca foarte bine in rularea jocurilor, deschiderea paginilor web si rularea aplicatiilor. Daca va veti apuca de editat clipuri video sau poze, atunci veti resimti nevoia unui hardware mai bun, insa in utilizarea zilnica ca veti bucura de el.

In categoria sa de pret, Motorola Moto G4 are performante apropiate de cele ale Samsung Galxy A5, iar raportul pret-performante este foarte bun pentru el. Desi nu se va lupta de la egal la egal cu cele mai scumpe smartphone-uri Android, veti primi mai mult decat sperati pentru banii pe care ii cheltuiti.

Motorola Motor G4 are si suport pentru 4G LTE de categoria 4, adica 150 Mbps pentru download si 50 Mbps pentru upload in orice tara. Terminalul are doua sloturi pentru cartele SIM, ambele cu acelasi tip de suport, deci nu veti fi nevoiti sa aveti 2 teleroane la voi tot timpul si veti beneficia de aceeasi functionalitate pe ambele.

Camera

Motorola Moto G4 are o camera de 13 megapixeli cu dual-tone flash LED, deschidere f/2.0 si inregistrare video in format 1080p, deci nu vorbim despre inregistrare 4K. Camera frontala a terminalului are 5 megapixeli cu deschidere f/2.2 si auto HDR incorporat, deci vorbim despre specificatii decente la un pret foarte bun.

Din pacate calitatea pozelor inregistrate cu aceasta camera nu este grozava, chiar si in conditii de luminozitate buna, dar isi face treaba suficient de bine chiar si asa. Folosind camera Motorola Moto G4 veti inregistra poze si clipuri video de calitate buna, dar si la rezolutie suficient de mare pentru ca ele sa fie redate destul de clar pe calculatoare sau televizoare.

Practic vorbim despre un Motorola Moto G4 cu un pret de buget, care face poze si clipuri video mult mai bune decat v-at fi asteptat de la un smartphone pe care platiti doar 200 de euro. Chiar daca nu are suport pentru filmare 2K sau macar 4K, Motorola Moto G4 poate totusi sa surprinda lumea din jurul nostru destul de fidel.

Per total, veti beneficia de o experienta mult mai buna decat cea la care va asteptati de la un smartphone cu un asemenea pret, asa ca nu veti fi dezamagiti. Cei de la Motorola s-au straduit sa faca un smartphone care face poze si filme foarte bune in bani putini, iar acest lucru este pe deplin reusit.

poze motorola moto g4 5

Camera frontala este suficient de buna pentru a va impresiona prietenii cu tot ceea ce doriti sa le transmiteti zilnic, el neavand un front flash precum in cazul iPhone, dar puteti suplini asta cu diverse aplicatii.

Bateria

Motorola Moto G4 are o baterie de 3000 mAh, mai mare chiar si decat bateria din iPhone 7 Plus, iar acest lucru se simte din plin in timpul folosirii obisnuite. Fie ca navigati pe internet, folositi diverse aplicatii de socializare, sau va jucati, Motorola Moto G4 va ofera o autonomie mai mult decat buna, lucru la care multi nu se asteapta in acesti bani.

In testele mele, Motorola Moto G4 functioneaza pentru o zi intreaga fara probleme in utilizare obisnuita si ramane cu 15% din baterie, usor mai mult decat iPhone 6S Plus, iar asta facand cam tot ce va imaginati. Android-ul are si functii care va permit sa dezactivati unele optiuni pentru a creste autonomia Moto G4, asa ca puteti obtine chiar mai mult de o zi fara probleme.

Din pacate bateria din Motorola Moto G4 nu poate fi inlocuita cu alta, la nevoie, asa cum se intampla la iPhone, insa Samsung incepe sa gandeasca la fel, asa ca lumea Android se schimba din acest punct de vedere.

Concluzii

Motorola Moto G4 este un smartphone pentru cei cu buget redus si pentru banii pe care ii platiti pe el, veti fi pe deplin multumiti de ceea ce va ofera dispozitivul. Cei de la Orange vand Motorola Moto G4 la un pret de doar 200 de euro in aceasta pagina si da, la 1000 de LEI nu cred ca puteti cumpara ceva mai bun decat atat.

Ganditi-va ca Motorola Moto G4 costa foarte putin si va ofera o multitudine de beneficii pe care alte smartphone-uri nu le au, deci obtineti tehnologii ale anului 2016 la un pret mult mai mic decat va imaginati. Cred ca Motorola Moto G4 este, poate, cel mai bun smartphone Android pentru cei cu buget redus, iar daca il cumparat, e foarte putin probabil sa regretati.