Apple va deschide un Apple Store vis-a-vis de sediul Samsung

Apple intentioneaza sa deschida un Apple Store vis-a-vis de sediul Samsung din Coreea de Sud in urmatorul an.

Intr-o miscare extrem de neasteptata, compania Apple intentioneaza sa deschida un magazin chiar vis-a-vis de sediul Samsung din Coreea de Sud, asta daca planurile vor fi finalizate. Conform unor informatii aparute astazi, cei de la Apple au investigat posibilitatea de a deschide un magazin acolo, reprezentantii companiei discutand cu agentii imobiliare din zona.

Noul magazin Apple ar urma sa fie deschis in cartierul Gangnam din Seul, capitala Coreei de Sud, acolo fiind plasat si sediul companiei Samsung, chiar vis-a-vis de locatia pe care Apple o urmareste. Managerii Apple au refuzat sa confirme, sau sa infirme informatiile, spunand doar ca nu au facut vreo declaratie cu privire la deschiderea vreunui magazin in Coreea de Sud.

Apple nu are un Apple Store deschis in Coreea de Sud, iar acum ar putea deschide primul direct “sub nasul” celor de la Samsung, intr-o miscare extrem de curajoasa. A deschide primul tau magazin chiar vis-a-vis de sediul competitorului direct este o miscare prin care Apple arata increderea si curajul pe care managerii sai le au in momentul de fata.

In Coreea de Sud vanzarile de smartphone-uri sunt dominate de catre Samsung si LG, ele insumand 80% din total, Apple acaparand doar 10% din piata. Apple se bazeaza pe parteneri locali pentru a-si vinde terminalele iPhone, dar cu un magazin si-ar putea creste substantial vanzarile in a patra economie asiatica.

“Apple a vizitat o serie de locatii pe stada amplasata vis-a-vis de sediul Samsung, din Seul. Coreea de Sud, cea de-a patra economie ca marime din Asia, a fost dintotdeauna o piata dificila pentru Apple. Vanzarile smartphone sunt dominate de catre Samsung si LG, ele insumand impreuna 80% din piata smartphone.”

Cei de la Samsung au ironizat in multe ocazii Apple, au atacat inclusiv clientii companiei, insa aceasta miscare din partea Apple dezvaluie cat de puternica este rivalitatea dintre cele doua companii.

apple store sediu samsung

10 COMENTARII

  1. Fan apple, stii ca unele componentelor apple sunt facute de samsung, nu? Sau esti doar fan apple pt ca “apple” si atata tot:))

  2. Păi s-ar alege pulbere din Apple în cazul ăsta. Produsele Samsung au zero componente Apple, însă produsele Apple au foarte multe componente vitale de producție Samsung.

  3. Nu cred… Probabil că Apple face un magazin acolo ca să se poată lega la țeava de apă caldă a sediului Samsung. Eventual și la rețeaua de electricitate. Pare ireal, dar fiecare dolărel câștigat va însemna un dolărel economisit.