iOS 10 – cum faci poze in format RAW ?

In iOS 10 poti inregistra poze in format RAW folosind camera unor terminale iPhone si a unei singure tablete iPad.

Una dintre noile functii pe care iOS 10 urmeaza sa ni le ofere este posibilitatea de a inregistra poze in format RAW cu propriile terminale iPhone, dar folosind aplicatii terte. Apple nu a implementat in aplicatia Camera optiunea de a inregistra poze in format RAW, insa exista deja aplicatii in AppStore care ne ofera posibilitatea de a face acest lucru.

Dezvoltatorii au la dispozitie o serie de API-uri speciale prin care pot implementa suport pentru inregistrarea de poze in format RAW, iar functia nu este disponibila exclusiv pe iPhone 7 sau iPhone 7 Plus. Inclusiv vechile modele ale iPhone pot inregistra poze in format RAW, asa ca trebuie doar sa descarcati, sau sa cumparati aplicatiile si sa va bucurati de functie.

In momentul de fata terminalele care sunt capabile sa inregistreze poze in format RAW sunt iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE si iPad Pro 9.7 inch. Compania Apple nu permite inregistrarea de poze in format RAW si pe alte dispozitive, deci nu va bateti capul sa descarcati aplicatiile daca detineti un alt terminal separat de acesta.

Avand in vedere ca vorbim despre suport pentru inregistrarea de poze in format RAW care trebuie oferit de catre aplicatii terte, in momentul de fata aveti jos patru recomandari de aplicatii compatibile cu iOS 10 care ofera functia, iar daca stiti si altele, va rog sa le mentionati in comentarii :

ios 10 poze raw