WhatsApp va putea fi protejata cu un cod de siguranta

WhatsApp Messenger va fi protejata cu un cod de siguranta care va tine conversatiile secrete de persoanele nedorite.

WhatsApp Messenger urmeaza sa aiba o noua functie in perioada urmatoare, aplicatia de mesagerie urmand a le permite utilizatorilor sa foloseasca un cod de siguranta pentru a securiza conversatiile. Informatiile vin direct de la o persoana care lucreaza cu WhatsApp pentru a traduce textele aplicatiei din limba engleza in limba olandeza.

Conform acestei persoane, exista traduceri pentru textele “Enter the current six-digit passcode:“, “Passcodes don’t match. Try again.“ si “Enter a recovery email address“. Primul cere introducerea unui cod de siguranta de 6 cifre, al doilea spune ca acel cod nu se potriveste cu cel stocat in aplicatie, iar ultimul sugereaza folosirea unei adrese de email pentru recuperarea codului de siguranta.

In momentul de fata aplicatia WhatsApp nu are protectie in terminale, iar daca dispozitivele sunt deblocate, oricine poate accesa conversatiile din aplicatie. Aplicand si un cod de siguranta de 6 cifre, aplicatia ar oferi un strat suplimentar de securitate, atat pentru logarea cu un numar de telefon in aplicatie, cat si pentru conversatii.

Deocamdata cei de la WhatsApp doar testeaza noua functie, insa ea ar fi extrem de utila pentru utilizatori si este ceruta de foarte multa vreme de catre acestia. Optiunea de a securiza conversatiile cu un cod de siguranta ar impiedica practic accesul oricarei persoane nedorite la conturile noastre, iar asta asteapta lumea de mai bine de 2 ani de zile.

Voi ce parere aveti despre aceasta noua functie ?

whatsapp cod siguranta

7 COMENTARII