Samsung Galaxy S8 vine cu chip grafic potent

Samsung Galaxy S8 va avea chip Exynos 8895 si placa grafica Mali-G71, conform documentelor preluate de la un manager Samsung care incerca sa le fure.

Samsung Galaxy S8 va rezolva marea problema a terminalelor Android si unul dintre punctele slabe in orice comparatie cu iPhone, placa grafica integrata in smartphone-uri. Conform unor informatii aparute ieri, Samsung Galaxy S8 ar urma sa foloseasca un chip Exynos 8895 si o placa grafica Mali-G71, acestea urmand a oferi performante de top.

Informatia vine de la un manager Samsung care a fost arestat in timp ce incerca sa fure documente ce contineau informatii privind componentele care urmeaza sa fie folosite in Samsung Galaxy S8. Conform raportului politiei, in acele documente se gaseau informatii cu privire la utilizarea acelui chip Exynos 8895 si a placii grafice Mali-G71 in Samsung Galaxy S8.

Noul chip grafic al Samsung Galaxy S8 urmeaza sa fie cu de pana la 1.8 ori mai puternic decat cel Mali-T880 MP12 folosit in Samsung Galaxy S7 cu al sau chip Exynos 8890. Mai mult decat atat, acest chip grafic al Samsung Galaxy S8 ar urma sa fie si mai rapid decat cel integrat in Snapdragon 830, deci vorbim despre un plis major pentru coreeni.

Samsung Galaxy S8 va avea un chip Exynos 8895 si o placa grafica Mali-G71

Chip-ul grafic Mali-G71 foloseste noua arhitectura Bifrost a celor de la ARM, ea fiind pregatita pentru performante ridicate in redarea de filme 4K, dar si in folosirea realitatii virtuale. Mai mult decat atat, arhitectura este compatibila cu Vulkan, OpenGL Es 3.2, GPU Compute si API-urile RenderScript ale platformei Android, deci aduce o multime de beneficii.

Placa grafica Mali-G71 functioneaza un baza unui chip de 16nm, este tactata la 850 MHz si are o latime de banda de pana la 27.2 Gbps, deci dublu fata de ceea ce ofera Samsung Galaxy S7. Noua placa grafica performanta i-ar permite companiei Samsung sa implementeze un ecran 4K in Samsung Galaxy S8 pentru a oferi o experienta VR mai buna, dar informatia nu este 100% sigura.

Samsung Galaxy S8 va fi lansat de catre compania Samsung la inceputul anului viitor, deci pana atunci vom afla mult mai multe informatii in legatura cu terminalul.

Samsung Galaxy S8 problema android