iPhone 7 Plus si performantele mediocre in iOS 10

iPhone 7 Plus nu are performante dramatic mai bune decat iPhone 6S Plus, in ciuda unui nou chip A10 Fusion cu procesor quad-core integrat.

Testand timp de mai bine de o zi iPhone 7 Plus, observ ca acel spor de performante de aproximativ 30% fata de iPhone 6S Plus nu este resimtit chiar asa cum trebuie. Cei de la Apple au laudat din plin performantele noului chip A10 Fusion, insa in folosirea zilnica a iOS 10 nu veti vedea o imbunatatire dramatica pentru ceea ce faceti cu terminalele voastre.

Da, iPhone 7 Plus incarca paginile web putin mai repede, deschide jocurile putin mai repede si face pozele HDR putin mai repede, insa in rest, este un iPhone 6S Plus cu o camera duala foarte atractiva. Am vazut asta in testele de performanta aparute pana acum, iar de ieri si pana astazi m-am lamurit ca acel carait de la procesor nu vine de la performante, ci probabil de la durere.

Am incercat sa vad daca exista vreo diferenta in ceea ce priveste procesarea clipurilor video, insa iMovie nu face vreo diferenta intre iPhone 6S si iPhone 7 Plus cand vine vorba despre exportarea clipurilor video. Ambele proceseaza continutul video cu exat aceeasi viteza, incat ai spune ca aici Apple nu a facut absolut nicio imbunatatire pentru ele.

iPhone 7 Plus si performantele mediocre

Desi are 2 nuclee in plus la procesor si 1 GB RAM suplimentar, iPhone 7 Plus nu-si arata hardware-ul puternic in compartie cu iPhone 6S Plus, sau cel putin nu inca. Cred ca iPhone 6S Plus nu s-ar descurca la fel de bine precum iPhone 7 Plus in a face poze folosind functia portret, insa separat de asta, nu stiu daca va exista vreodata o diferentiere intre ele.

In afara benchmark-urilor, unde exista diferente substantiale intre cele doua terminale, in restul utilizarii de zi cu zi nu veti vedea diferente, nici macar in ceea ce priveste procesarea video. Cred ca in viitor vor aparea jocuri care vor face diferenta intre cele doua terminale pe partea de procesare, insa deocamdata doar Oz: Broken Kingdom™ este capabil sa ne-o arate.

Nu stiu ce in ce masura vor aparea si aplicatii care vor folosi la adevarata valoare hardware-ul din iPhone 7 Plus, insa daca cele native nu o fac, nu prea vad cum ar face-o altele. Nu sunt dezamagit de performantele iPhone 7 Plus, ba din contra, dar va spun ca tot ceea ce ati vazut in diverse clipuri video este valabil si in realitate.

iphone 7 plus performante procesor