Prima Pagina iOS 10 Apple recunoaste ca iOS 10 este usor de spart

Apple recunoaste ca iOS 10 este usor de spart

Apple recunoaste ca iOS 10 este usor de spart, backup-urile facute cu iTunes putand fi accesate mult mai usor de catre hackeri.

Zilele trecute v-am spus ca backup-urile facute pentru iOS 10 folosind iTunes sunt mult mai usor de spart decat cele pentru iOS 9, descoperirea fiind facuta de catre compania Elcomsoft. Conform reprezentantilor sai, backup-urile cu iTunes pentru iOS 10 sunt de pana la 40 de ori mai usor de spart decat cele pentru iOS 9 prin atacuri de tip brute force.

Practic, Apple a facut unele modificari in modul prin care se fac backup-uri pentru iOS 10 folosind iTunes, eliminand anumite verificari pentru parole existente in trecut. Fara aceste verificari, cei de la Elcomsoft pot folosi software-ul Elcomsoft Phone Breaker pentru a sparge parolele backup-urilor iTunes pentru iOS 10 cu de pana al 40 de ori mai rapid.

Conform Elcomsoft, sansa de succes al unui atac asupra unui asupra unui backup al iTunes sunt de 80% – 90% dupa modificarile facute de catre compania Apple in iOS 10. Avand in vedere ca vorbim despre o problema majora, care pune Apple intr-o lumina proasta in urma tuturor afirmatiilor sale privind intarirea securitatii iOS, cei din Cupertino au recunoscut vulnerabilitatea.

Apple recunoaste ca iOS 10 este usor de spart

Intr-o scurta declarate de presa data ieri, cei de la Apple afirma ca sunt constienti despre problema de securitate a backup-urilor facute pentru iOS 10 si ca lucreaza la rezolvarea problemelor. Apple spune ca aceasta problema nu afecteaza si backup-urile facute folosind iCloud, deci utilizatorii ar trebui sa fie in siguranta din acest punct de vedere.

Totusi, pentru ca este necesara o actualizare a iOS 10, cei de la Apple le recomanda utilizatorilor sa schimbe parolele calculatoarelor lor pentru a le face pe acestea mai greu de spart. In aceasta idee, cred ca iOS 10.0.3 urmeaza sa apara in viitorul foarte apropiat pentru a rezolva aceasta problema, el putand fi lansat chiar saptamana viitoare.

“We’re aware of an issue that affects the encryption strength for backups of devices on iOS 10 when backing up to iTunes on the Mac or PC. We are addressing this issue in an upcoming security update. This does not affect iCloud backups. We recommend users ensure their Mac or PC are protected with strong passwords and can only be accessed by authorized users. Additional security is also available with FileVault whole disk encryption.”

ios 10 usor spart parola

 • RaduD

  Adica ei fac prostii si simplifica viata hackerilor si noi trebuie sa fim mai atenti si sa ne schimbam parolele…zau asa..!

 • Srb Srb

  calm ca au recunoscut si probabil or sa vina cu un fix rapid

 • Viorel Predatorul

  Spre dezamăgirea ta, Android este deja tun cu impulsuri electromagnetice, așa că iOS poate fi mitralieră.

 • Viorel Predatorul

  Păi și Samsung a recunoscut problema cu bateria la note 7, și a venit cu o soluție de corecție imediat. Știm cu toții cât i-ai bălăcărit după 🙂

 • terrymada

  A venit cu supraincalzire si alimentare din bateriile note 7 a retelelor de furnizare a energiei electrice. Ai factura mare la curent, bagi un note 7 la incarcat si gata, scade factura:))

 • Visan Teodor

  Aiurea.Imi cumpar telefonnou,de 4000lei dar trebuie sa ii fac saptamanal update de soft?Ce e asta,bataie de joc? Ce se intamplacu Ios-ul?

 • Actualizarile software sunt foarte bune, vrei sa stai in Android cu buguri si probleme de securitate tot anul ?

 • George 89

  Eu am senzația că tu nu gândești deloc …. poate ne spui ce treaba are comentariul tău cu ce discutam noi aici si cu articolul în sine ?

 • George 89

  Zaone tu vrei sa ii sugerezi omului ca orice se întâmplă cu ios este normal si ca ar trebuii sa stea in ecosistemul Apple doar de dragul Apple ?
  Producătorii android de top oferă update uri de securitate aproape lunar , cât despre buguri nu cred că e ceva de genul ios e mega optimizat si android e plin de buguri ….toată lumea știe problemele ios (nu le mai enumăr)

 • George 89

  Dacă vrei tu să știi studiile făcute de cercetători au arătat că android e mai stabil decât ios , mai mult decât atât pentru prima dată în viață android a depășit ios la fiabilitate , android este de 2 ori mai fiabil că ios (puteți căuta pe net știrea)

 • N-are rost sa intram in discutia actualizarilor si a suportului software, ca pierzi.

 • George 89

  Eu am spus altceva …. Apple oferă suport software pe termen lung pentru terminalele sale ceea ce producătorii android nu oferă (în afara de nexus ) , dar treaba cu bugurile si update urile de securitate sunt alta treaba …..tu ai spus userului de mai sus ca daca sta in android o sa aibă buguri si update uri de securitate aproape deloc, ei bine și dacă stai numai ios o să ai multe buguri si probleme si ce rost are să lansezi update uri de securitate dese dacă nu rezolvă mai nimic
  În cazul de fata Apple lansează update uri de securitate dese , dar ios este vulnerabil …ce chestie

 • amfetamin

  Cercetătorii ăia nu stiu ce au cercetat,si de unde au avut acces la mii sau zeci de mii de telefoane darămite sa le si folosească pe toate in viața reala. La mine merge iOS 10 șnur,fara absolut nici un bug,acuma ce ar trebui sa fac,sa-l arunc la gunoi si sa-mi iau un android ca zice cercetătorul lui peste prăjit ca android e mai stabil? No,thanks!

 • Ba da.

 • Stai chill, niciun OS nu e mai nesigur decât Windows, îți garantez!

 • Visan Teodor

  :))))))))))prastie de comentariu.

 • Visan Teodor

  Sa intelegem ca,de fapt,telefonul cu android era tot al tau,din moment ce ii tot schimbai diverse softuri,nu-i asa,inginerule?Acum,daca poti scoate capul din galeata,iti voi spune ce cred eu.Fiecare foloseste ce ii place,ios-ul e mai simplu si uneori mai placut,androidul e mai complex si poate mai incurcat cateodata.Adica,daca vii de pe ios,te cam blochezi cand vezi un widget.

 • Visan Teodor

  El imi poate sugera ce vrea,eu aleg ce consider important pentru mine.Daca vrei sa fii carcotas,gasesti diverse buguri pe ambele sisteme de operare.Fiind un blog idevice,e firesc sa imi dea sfaturi in favoarea ios-ului.