Hackerul care a spart contul iCloud al Pippei Middleton a fost arestat

Pippa Middleton este sora mult mai celebre ducese de Cambridge, Kate Middleton, ea fiind casatorita cu printul William al Marii Britanii. Acum cateva saptamani s-a descoperit ca un hacker a reusit sa-i sparga contul iCloud din care a furat nu mai putin de 3000 de poze pe care era dispus sa le vanda pentru suma de 50.000 de lire oricui era interesat sa le cumpere.

Vorbim despre poze in care apare nu doar Pippa Middleton si sotul sau, ci si printul William, impreuna cu ai lor copii, acesta fiind motivul pentru care pretul era si atat de mare. Desi hackerul a reusit sa ia pozele din iCloud, politia l-a arestat foarte repede, iar acum probabil va fi inchis timp de cativa ani din cauza acestui hack.

Desi vorbim despre 3000 de imagini preluate din iCloud, politia nu a spus cum au fost ele furate, insa cel mai probabil vorbim despre un atacd e tip phishing. Conturile iCloud sunt extrem de greu de spart, mai ales daca exista un sistem de autentificare in 2 pasi activat, asa ca hackerul probabil a pacalit-o pe Pippa Middleton sa-i spuna parola de locare la al sau Apple ID.

De aici incolo lucrurile au devenit foarte simple, el putand sa descarce orice fel de backup al iCloud ca si cum ar fi fost proprietarul, iar pozele din iCloud Photo Library, Biblioteca Foto iCloud, s-au descarcat imediat in terminalul sau. Acesta nu este primul hack de acest gen facut impotriva unei vedete, altele mult mai rasunatoare au fost facute in trecut, insa frecventa efectuarii lor dezvaluie cam cat de mare este problema.

“Police investigating claims that the Duchess of Cambridge’s sister Pippa Middleton’s iCloud account was hacked have arrested a 35-year-old man. …about 3,000 photographs were stolen and that it was offered images by someone who contacted it asking for £50,000 within 48 hours. It said the images included shots of the duchess’s children, Prince George and Princess Charlotte.”

icloud hack poze pippa midleton