iPhone 7 intrece asteptarile, nu si pe iPhone 6S

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au intrecut asteptarile companiei Apple, insa vanzarile totale ar fi mai mici decat cele ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

iPhone 7 a intrecut asteptarile companiei Apple, sau ale partenerilor sai, in materie de vanzari, cei din Cupertino reusind sa vanda mult mai multe terminale decat si-au propus initial. Noile culori black si jet black, plus camera duala au facut din iPhone 7 si iPhone 7 Plus smartphone-urile toamnei, cel din urma avand cerere mai mare decat cel dintai.

Conform unui cunoscut analist asiatic, iPhone 7 Plus are vanzari mai mari decat iPhone 6S Plus, iar asta se datoreaza si faptului ca Galaxy Note 7 a fost un esec. El sustine ca utilizatorii care doreau acel terminal au cautat un inlocuitor, iar iPhone 7 Plus a fost ales multumita noilor functii, camera duala fiind cea care a generat cel mai mare interes.

Dupa cum era de asteptat, culoarea jet black este cea mai populara in randul celor care au cumparat sau doar comandat iPhone 7 si iPhone 7 Plus, ele reprezentand aproximativ 35% dintre toate precomenzile globale. In China, aceasta culoare a reprezentat 45% – 50% din toate precomenzile, iar modelul cu 128 GB spatiu de stocare pare sa fi fost deasemenea foarte popular.

iPhone 7 intrece asteptarile, iPhone 7 Plus este surpriza Apple

iPhone 7 si iPhone 7 Plus s-au vandut pana acum in cantitati aproximativ egale, iar asta din cauza faptului ca multe persoane care doreau Galaxy Note 7 s-au reorientat. In aceasta idee, cererea pentru ambele dispozitive a fost foarte mare, insa ea nu este principalul motiv pentru care compania Apple nu a putut onora toate comenzile clientilor.

Conform aceluiasi analisti, culoarea jet black este foarte greu de fabricat, doar 60% – 70% dintre terminalele fabricate trecand si testele de calitate ale celor de la Apple. Mai mult decat atat, iPhone 7 si iPhone 7 Plus au fost lansate in 28 de tari in prima zi, fata de doar 12 anul trecut, deci disponibilitatea a crescut cu mai mult de 100% intr-un singur an.

“The iPhone 7 Plus shipment volume outlook is better than expected because of the recall of Samsung’s (KR) Galaxy Note 7 due to exploding batteries and positive reception of the iPhone 7 Plus’s dual-camera feature; we believe the recent share price gains for Apple and its supply chain members mean that these positives have already been priced in. The initial iPhone 7 supply shortage was due to better-than-expected demand for the iPhone 7 Plus and undersupply of jet black casings caused by a poor production yield rate of 60-70%.”

In final, analistul sustine ca in ciuda vanzarilor bune ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus, numarul total ar urma sa fie mai mic decat cel inregistrat pentru predecesoarele lor. Mai exact, intre 70 si 75 de milioane de unitati ar urma sa fie vandute anul acesta, cu 10 – 15 milioane de unitati mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

iphone 7 vanzari asteptari

15 COMENTARII

  1. Întrebare pentru cine știe: am văzut(testat) ieri in Brasov, un demo unit de 7 plus jet, e același cu originalul ca si construcție etc? Știu ca partea de gsm nu o are, ce alte diferențe sunt, daca sunt? Mersi.

  2. In opinia mea, iPhone 7 e degeaba lansat.
    La 7+ macar sunt cateva imbunatatiri simtitoare..dar e paleta frate!
    Imi aduc aminte de (iPhone 5) gogosile telefonului ideal, de 4″… ??

  3. iphone 7 live demo unit?sunt curios sa vad asa ceva…din cate stiu numai samsung face live demo unit fara functie de gsm…in rest toate brandurile au demo unit perfect functionale doar ca au filmulete de prezentare implementate in soft care pot fi indepartate prin clean restore

  4. Este si normal, iphone 6s si 6s plus in ziua lansarii cam il gaseai peste tot…pe cand iphone 7 pllluss nicaieri,la fel ca si jet black

  5. In mall Coresi Brasov, la un Orange Shop, e un singur live demo unit de 7 plus jet…! La Istyle nu aveau nimic. @srb, tu nu meriți atenție la ce dume de tractorist ai in tine, salut.