Apple a redus cu 40% costurile de reparare ale iPhone

Apple a redus cu 40% costurile pentru repararea terminalelor iPhone multumita unor noi centre de reparatii deschise de catre Foxconn.

Pentru ca a creste pretul iPhone-urilor nu este suficient in tentativa de a obtine profit mai mare, cei de la Apple au reusit sa-si reduca si cu 40% costurile de reparatie pentru terminale. Totul are la baza faptul ca Foxconn a reusit sa obtina aprobarea guvernului din Shanxi, China, sa repare terminale iPhone in respectiva zona geografica.

Cei de la Foxconn urmareau de ceva vreme sa obtina aceasta aprobare, iar acum pot repara terminalele iPhone inclusiv acolo, costurile de reparatie fiind mult reduse. In martie cei de la Foxconn au deschis o fabrica pentru repararea terminalelor iPhone inclusiv in provincia Henan, termianle din 7 tari ajungand acolo, inclusiv cele din SUA sau Marea Britanie.

Cele doua locatii in care Foxconn repara terminale iPhone reduc serios costurile Apple cu reparatiile, mai exact cu 40%, conform unor estimari ale jurnalistilor. Da, ati citit bine, Apple isi repara acum terminalele iPhone la aproape jumatate din pretul anterior, iar asta ii permite sa obtina mai mult profit la revanzarea lor, sau sa piarda mai putini bani la inlocuire.

Apple a redus serios si costurile de inlocuire ale ecranelor iPhone prin programul AppleCare, dar nu si cele standard, pentru ca restul clientilor trebuie sa plateasca mai mult. Chiar daca Apple si-a redus acum cu 40% costurile de reparare pentru terminalele iPhone duse in China la Foxconn, nu va asteptati ca pretul reparatiilor sa scada undeva.

“In March, Foxconn also started maintenance service business at its subsidiary in Henan, China to repair iPhones from seven countries including the US, the UK, Japan and Australia. The business model helps Apple to save 40% of its costs on its smartphone maintenance services, added the paper.”

cost reparare iPhone