Apple Music este in topul preferintelor consumatorilor

Apple Music este in topul preferintelor consumatorilor din SUA, conform unui studiu desfasurat recent, intrecand Spotify sau Google Play Music.

J.D. Power, compania care de ani de zile plaseaza Apple in topul preferintelor consumatorilor pentru smartphone-uri, tablete sau PC-uri, continua sa o faca pentru serviciile de streaming audio. Conform unui studiu ale carui rezultate au fost publicate astazi, Apple Music este serviciul de streaming audio care are cel mai mare grad de satisfactie in randul consumatorilor.

Conform acestui studiu, Apple Music este folosit aproape in mod constant pe produsele Apple si genereaza cel mai mare grad de satisfactie in principal multumita ecosistemului din care face parte. majoritatea celor care au ales Apple Music au facut-o pentru ca el face parte din ecosistemul Apple si este mai usor de folosit decat alte servicii similare.

35% dintre abonatii Apple Music participanti la studiu sustin ca sunt hotarati sa il foloseasca in continuare, Google Play Music avand un procent de doar 30%, iar Spotify unul de doar 28%. Utilizatorii iPhone si iPad sunt cei mai loiali clienti ai unei companii, 62% dintre ei alegand Apple Music doar pentru ca a fost creat de catre Apple si este preinstalat in iDevice/Mac-uri.

In cazul Spotify procentul este de 35% si este legat de terminalele care aveau serviciul preinstalat, media pentru industrie fiind de 51% in SUA. Pentru a nota serviciile au fost folosite cateva puncte cheie precum: performantele, pretul abonamentelor, usurinta de utilizare, continutul, nivelul de comunicare si suportul tehnic oferit de catre creator.

“Apple Music is nearly always used on Apple devices, and the service performs highest in overall satisfaction in part because of the halo effect stemming from the brand’s ecosystem. Apple Music has the highest incidence of customers who say they selected their provider because it is part of their device ecosystem, and the brand’s phone and tablet customers have the highest levels of commitment.”

Cateva lucruri interesante descoperite in cadrul studiului au la baza faptul ca tot continutul nou si exclusiv oferit in Apple Music atrage un numar foarte mic de utilizatori noi. Mai mult decat atat, putini clienti consuma continutul exclusiv si mai putini au ales serviciu de streaming audio doar in baza continutului original pe care il are.

In esenta, lumea vrea servicii de streaming audio care sunt cat mai usor de folosit si ofera cat mai multa muzica, fara a tine cont de ce fel de exclusivitati sunt disponibile in el. Desigur ca acest studiu acopera doar SUA, dar probabil situatia este similara si in alte zone.

apple music avantaj altii