Google, Facebook si alte companii promoveaza inteligenta artificiala

Google, Facebook, Microsoft, Amazon si IBM colaboreaza pentru a promova beneficiile sistemelor de inteligenta artificiala.

Google, Facebook, Microsoft, Amazon si IBM au initiat un proiect impreuna, acesta avand menirea de a promova inteligenta artificiala si beneficiile pe care ea le poate aduce omenirii. La inceputul acestei luni au aparut primele informatii privind intentiile companiilor de a colabora in cadrul acestui proiect, iar acum avem si confirmarea oficiala.

In mod oficial, aceasta colaborare are denumirea Parteneriatul pentru ca Inteligenta Artificiala sa aduca beneficii oamenilor si societatii, el urmand a fi promovat la scara larga. Unul dintre punctele cheie ale acestui proiect va fi si convingerea oanenilor ca inteligenta artificiala nu este ceea ce au vazut ei in filmele din seria Terminator si ca ea nu este gandita pentru a crea roboti ucigasi.

Prin acest parteneriat companiile vor colabora pentru dezvoltarea sistemelor de inteligenta artificiala si vor crea un set de bune practici pentru dezvoltarea ei, un cod de etica si vor sustine transparenta si protejarea intimitatii utilizatorilor cand vine vorba despre studiile care sunt facute in scopul de a imbunatati sistemele de inteligenta artificiala.

Mai mult decat atat, in cadrul acestui proiect va fi creata si o platforma prin care cercetatorii si marile companii vor putea colabora si comunica pe acest subiect. Fiecare dintre cele 5 companii are deja in dezvoltare proiecte pentru inteligenta artificiala de ceva vreme, iar aceasta colaborare le va ajuta sa ne aduca servicii mult mai bune in viitor.

“We believe that artificial intelligence technologies hold great promise for raising the quality of people’s lives and can be leveraged to help humanity address important global challenges such as climate change, food, inequality, health, and education.”

promovare inteligenta artficiala

2 COMENTARII