iOS 10.1 creste performantele la redeschiderea aplicatiilor

iOS 10.1 aduce imbunatatiri pentru modul de adminsitrare al memoriei RAM, crescand performantele iPhone si iPad la redeschiderea aplicatiilor.

iOS 10.1 pare sa vina cu o imbunatatire majora pentru modul in care folosim iPhone, iPad sau iPod Touch-urile, compania Apple facand schimbari care cresc serios performantele. Vorbim aici despre sistemul de redeschidere a aplicatiilor din fundal, compania Apple parand sa fi schimbat modul in care este administrata memoria RAM pe terminalele noastre.

Daca in versiunile anterioare ale iOS 10 unele aplicatii nu erau suspendate in RAM atunci cand erau inchise in fundal si isi reincarcau informatiile la redeschidere, in iOS 10.1 lucrurile stau diferit. Se pare ca Apple a schimbat modul de administrare al memoriei RAM intr-un asa mod incat mai multe aplicatii stau acum incarcate in RAM cand sunt in fundal.

Daca sunt incarcate in RAM, aplicatiile se vor redeschide si mai repede cand le selectam si vor avea toate informatiile gata afisate, fara ca noi sa fim nevoiti sa le reincarcam. Acesta este marele beneficiu pe care sistemele de acest gen il au pentru smartphone sau tablete, iar cei de la Apple l-au imbunatatit serios in iOS 10.1 pentru a creste performantele generale.

iOS 10.1 creste performantele la redeschiderea aplicatiilor

Practic, la un iPhone cu 2 GB RAM, vom putea tine multe aplciatii deschise in fundal, in functie de ceea ce fac ele in iOS, iar la redeschidere se vor incarca imediat. In cazul iPhone 7 Plus, Apple pare sa fi facut accesibil si acel GB de RAM suplimentar fata de iPhone 7, lucru pe care multi nu se asteptau sa il vada oferit de catre cei de la Apple inca.

Am observat aceasta schimbare pentru modul de administrare al memoriei RAM atat pe iPhone 6S Plus, cat si pe iPhone 7 Plus, beneficiile majore fiind pentru cel din urma. Totusi, v-am spus ca inclusiv terminalele vechi beneficiaza de imbunatatiri multumita acestei schimbari, performantele lor crescand in functie de RAM-ul disponibil si de aplicatiile folosite.

Stim deja ca iOS 10.1 este mai rapid decat versiunile anterioare ale sistemului de operare, deci separat de aceasta schimbare, cei de la Apple au mai facut probabil si altele.

ios 10.1 rapid aplicatii ram