Prima Pagina iOS 10 iOS 10.1 creste performantele la redeschiderea aplicatiilor

iOS 10.1 creste performantele la redeschiderea aplicatiilor

iOS 10.1 aduce imbunatatiri pentru modul de adminsitrare al memoriei RAM, crescand performantele iPhone si iPad la redeschiderea aplicatiilor.

iOS 10.1 pare sa vina cu o imbunatatire majora pentru modul in care folosim iPhone, iPad sau iPod Touch-urile, compania Apple facand schimbari care cresc serios performantele. Vorbim aici despre sistemul de redeschidere a aplicatiilor din fundal, compania Apple parand sa fi schimbat modul in care este administrata memoria RAM pe terminalele noastre.

Daca in versiunile anterioare ale iOS 10 unele aplicatii nu erau suspendate in RAM atunci cand erau inchise in fundal si isi reincarcau informatiile la redeschidere, in iOS 10.1 lucrurile stau diferit. Se pare ca Apple a schimbat modul de administrare al memoriei RAM intr-un asa mod incat mai multe aplicatii stau acum incarcate in RAM cand sunt in fundal.

Daca sunt incarcate in RAM, aplicatiile se vor redeschide si mai repede cand le selectam si vor avea toate informatiile gata afisate, fara ca noi sa fim nevoiti sa le reincarcam. Acesta este marele beneficiu pe care sistemele de acest gen il au pentru smartphone sau tablete, iar cei de la Apple l-au imbunatatit serios in iOS 10.1 pentru a creste performantele generale.

iOS 10.1 creste performantele la redeschiderea aplicatiilor

Practic, la un iPhone cu 2 GB RAM, vom putea tine multe aplciatii deschise in fundal, in functie de ceea ce fac ele in iOS, iar la redeschidere se vor incarca imediat. In cazul iPhone 7 Plus, Apple pare sa fi facut accesibil si acel GB de RAM suplimentar fata de iPhone 7, lucru pe care multi nu se asteptau sa il vada oferit de catre cei de la Apple inca.

Am observat aceasta schimbare pentru modul de administrare al memoriei RAM atat pe iPhone 6S Plus, cat si pe iPhone 7 Plus, beneficiile majore fiind pentru cel din urma. Totusi, v-am spus ca inclusiv terminalele vechi beneficiaza de imbunatatiri multumita acestei schimbari, performantele lor crescand in functie de RAM-ul disponibil si de aplicatiile folosite.

Stim deja ca iOS 10.1 este mai rapid decat versiunile anterioare ale sistemului de operare, deci separat de aceasta schimbare, cei de la Apple au mai facut probabil si altele.

ios 10.1 rapid aplicatii ram

 • Nicos

  Cand ne asteptam sa devina public oficial?

 • Bogdan

  Sunt unele probleme la ios 10.1 …. folosesc casca bluetooth, iar cand primesc un apel si raspund…nu se aude nimic si cand vreau sa inchid se blocheaza si isi revine dupa aproximativ 10-15 sec …

 • deea

  functia portret la iphone 7 plus? cand este disponibila?eu nu am aceasta functie….

 • Este in ios 10.1.

 • deea

  Mulțumesc zaone înseamnă ca trebuie da mai aștept pana la lansarea softului:)))

 • eee

  Mi se pare mai ‘laggy’ ca 10.0.2. Sper sa sa rezolve în următorul build. Iphone 6 plus

 • deea

  Când o sa fie disponibil acest soft?

 • Doctortooth

  Daca aplicatiile raman agatate in ram o sa trebuiasca sa mai inchidem din ele cand vrem sa deschidem altele. Cam in genul androidului, mai inchizi din aplicatii, mai eliberezi ram si atunci incepe sa se mai miste ceva.

 • Mr. Tambourine Man

  Lag serios la deschiderea aplicației camera

 • Viorel Predatorul

  Ce gogoritze :)))) Android isi inchide singur aplicatiile pe principiul: primul venit, primul iesit. Nu trebuie sa le inchizi tu, pentru ca managementul RAMului in Android functioneaza total diferit fata de cel din Windows.
  Zaone, probabil ca nu ar strica sa scrii un articol despre subiectul asta; poate mai invata si cititorii tai cate ceva…

 • Sa explic de ce sistemul de management din Android e prost si blocheaza interfata ? Sigur ca da.

 • Poti instala si versiunea public beta.

 • Viorel Predatorul

  Nu, zaone, desigur ca nu poti scrie asa ceva pentru ca nu exista asa ceva… Ai putea scrie despre arhitectura java si despre conceptul ‘garbage collection’, ai putea scrie despre ce inseamna managementul RAM, nu despre generalitati nedemonstrabile.
  Daca doresti, pot sa scriu eu un articol intr-un comentariu. Esti de acord?

 • A vazut toata lumea ce face sistemul asta din Galaxy Note 7 si S7 Edge, cred ca e de ajuns.

 • Viorel Predatorul

  Si ca sa vorbesc despre complexitate, uita-te ce evolutie a avut iOS de la 6 oana la 10. Sunt ani de zile de carpeli ale iOSului. De cate ori scrii tu articole de genul “Ce probleme ai dupa instalarea iOS X.Y”?
  Uita-te la Android cum a evoluat in anii astia. Astia de la Google fac doar “fine tuning”, pentru ca au tot ce le trebuie.

  Nu am auzit ca vreo versiune de Android sa iti buseasca smartphone-ul, sa ii taie Wi-Fi, sa nu poti raspunde la un apel telefonic, etc.
  Eu nu spun ca Android este perfect, si nici ca iOS este slab rau. TU esti cel care spune ca Android este slab rau si ca iOS este perfect.

  Nu este un repros, ci este o constatate, si este ultima data cand iti scriu asa, pentru ca nu vreua sa dezvolti antipatie pe numele Viorel Predatorul. Daca am ceva de obiectat, eu o voi face cu argumente, in mod placut, asa incat sa dezvolt o discutie ulterioara, dar niciodata cu “De ce Minti??” :))