Spotify vrea sa cumpere SoundCloud

Spotify se afla in discutii avansate pentru a cumpara SoundCloud, unul dintre cele mai populare servicii de streaming audio pentru artisti independenti.

Spotify, unul dintre cele mai mari servicii de streaming audio de pe planeta, se afla in discutii avansate pentru a achizitiona SoundCloud, un serviciu de streaming audio usor diferit. Discutiile dintre Spotify si SoundCloud sunt avansate in momentul de fata, dar niciuna dintre cele doua companii nu a dorit sa ofere vreo declaratie pe marginea zvonurilor privind aceasta initiativa.

Achizitionand SoundCloud, cei de la Spotify ar putea concura mult mai eficient cu Apple Music, foarte multi muzicieni cunoscuti folosind platforma pentru a-si distribui muzica. Marele avantaj al SoundCloud sta in faptul ca atrage artisti nu chiar atat de cunoscuti care au muzica foarte buna, insa nu au in spate case de discuri care sa creeze probleme pentru Spotify.

Acest zvon pune intr-o cu totul alta perspectiva lumea serviciilor de streaming audio, iar asta deoarece un Spotify combinat cu SoundCloud ar fi mult mai puternic decat Apple Music. Cei de la Apple au luat in calcul achizitionarea serviciului Tidal la un moment dat, insa intr-un final au renuntat la idee, fara a oferi vreo explicatie clara pentru decizie.

Spotify are in momentul de fata 40 de milioane de abonati ai serviciilor sale, cu 23 de milioane mai mult decat Apple Music, deci este intr-un avantaj din acest punct de vedere. Pe de alta parte, compania suedeza nu a facut vreodata profit, deci este presata de catre investitori sa genereze bani care sa le fie returnati, dar acest lucru apre putin probabil in viitorul apropiat.

spotify cumpara soundcloud

 

4 COMENTARII