Apple activeaza reclamele in AppStore

Anuntata ca una dintre noile functii ale AppStore, posibilitatea de a afisa reclame pentru a promova aplicatiile pentru iOS este acum o realitate, compania Apple lansand oficial serviciul. Toti dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS au acum posibilitatea de a isi promova aplicatiile in AppStore folosind reclame afisate utilizatorilor care cauta diverse aplicatii.

Compania Apple a lansat oficial serviciul incepand de astazi si le ofera dezvoltatorilor de aplicatii un credit de 100 de dolari pentru a-si promova aplicatiile si a incerca serviciul. Apple a testat serviciul de reclame in AppStore pe toata perioada verii, iar acum el pare sa fie pregatit pentru a fi lansat oficial pentru dezvoltatorii din SUA.

Da, deocamdata dezvoltatorii din SUA isi vor putea promova aplicatiile in meniul de cautari al AppStore, reclamele lor urmand a fi afisate intr-un mod similar cu rezultatele pentru cautari. Aceasta noua platforma pentru reclame este solutia Apple pentru plangerile utilizatorilor privind dificultatea cu care sunt descoperite aplciatiile lor in AppStore.

In loc sa ofere noi metode de a descoperi aplicatii din AppStore, Apple lanseaza o platforma de reclame prin care culege bani de la dezvoltatorii de aplicatii. Solutia nu a fost primita chiar atat de bine de catre dezvoltatori, insa compania Apple o lanseaza oficial in SUA incepand de astazi, iar lansarea sa globala ar putea avea loc in cateva saptamani.

“Search Ads is an efficient and easy way to promote your app on the App Store for iPhone and iPad in the U.S., helping customers discover it at the very moment they are searching for apps to download. Designed to give users a safe search experience, Search Ads sets a new standard for delivering relevant ads while respecting user privacy.”

reclame appstore ios 10