Apple face cea mai mare investitie din istoria Danemarcei

Centrul de date construit de Apple in Danemarca reprezinta cea mai mare investitie straina din istoria tarii europene.

Apple si-a anuntat anul trecut intentia de a construi un centru de date in Danemarca pentru a livra continut catre utilizatorii europeni, iar acel plan continua acum. Conform ministrului de externe al Danemarcei, centrul de date construit de catre compania Apple reprezinta cea mai mare investitie straina din istoria tarii sale.

Noul centru de date va fi construit in satul Foului din Jutland-ul central, iar conform autoritatilor, investitia se ridica la nu mai putin de 950 de milioane de dolari. Tim Cook a declarat ca noile centre de date din Irlanda si Danemarca reprezinta cele mai mari investitii europene ale Apple, dar cel din a doua tara este si cea mai mare investitie straina pe plan local.

Intregul centru de date va fi sustinut de energie 100% regenerabila, dar planurile Apple sunt mai ambitioase, cei din Cupertino incheind o intelegere si cu o universitate locala. Apple si universitatea Aarhus intra intr-un parteneriat pentru a fi finantat un proiect local in cercetarea de produse bazate pe biogaz.

Apple va finanta proiectul universitatii care are scopul de a identifica metode a a utiliza biogazul ca si energie regenerabila pentru cladirile din zona. Desigur ca suma pe care Apple o va investi nu a fost dezvaluita, insa probabil vorbim despre cateva milioane de euro oferiti de catre cei din Cupertino pentrua cest proiect.

“Under the terms of the agreement, Apple will provide financial support to the university’s research into biogas and how usable energy can be extracted from agriculture, whether it is fertiliser or straw supplied by local farmers.”

 

Constructia noului centru de date urmeaza sa inceapa in cursul acestui an, dar nu se stie deocamdata cand va fi finalizata.

apple-centru-de-date-danemarca