Apple va vinde mai putine Apple Watch in 2016

In ciuda faptului ca Apple a lansat doua noi modele ale Apple Watch in 2016, compania americana va vinde mai putine unitati pe pietele globale in cursul acestui an. Informatiile vin de la un reputat analist asiatic care este de parere ca atat Apple Watch seria 1, cat si Apple Watch 2 duc lipsa de aplicatii care sa le faca intr-adevar atractive.

Mai mult decat atat, autonomia scazuta a bateriei, dependenta de iPhone si interfata multitouch care nu este potrivita pentru un asemenea produs, impiedica multa lume sa-l cumpere. Apple Watch nu a afectat in vreun fel vanzarile Fitbit si analistul este de parere ca noile modele nu vor avea un impact serios in cursul acestui an.

In baza acestor estimari privind motivele in baza carora clientii vor evita Apple Watch, analistul este de parere ca vanzarile vor scadea cu 15% – 25% anul acesta comparativ cu anul trecut. Practic, vorbim despre 8.5 – 9 milioane de unitati vandute in cursul anului fiscal 2016, un regres pentru compania Apple, lucru pe care cei din Cupertino incercau sa-l evite.

Apple va vinde mai putine Apple Watch in 2016

Apple nu divulga vanzarile pe care le inregistreaza pentru Apple Watch si o varietate de alte produse proprii, asa ca nimeni nu stie exact cat vinde. In ciuda acestui lucru, o varietate de companii fac in mod curent estimari cu privire la vanzarile ceasului inteligent, dar nimeni nu stie cat sunt ele de reale sau false in momentul de fata.

“In baza motivelor mentionate anterior, ne revizuim estimarile privind vanzarile Apple Watch pentru anul 2016 de la 10 – 10.5 milioane de unitati la 8.5 – 9 milioane de unitati. Acum estimam ca vanzarile Apple Watch vor scadea fata de aceeasi perioada a anului 2015, cand a fost disponibil pe pietele globale pentru doar 8 luni.”

Avand in vedere ca anul trecut Apple Watch a avut o perioada atat de scurta de disponibilitate pe piata, o scadere a vanzarilor in 2016 ar fi o problema serioasa pentru Apple. Realitatea este ca Apple Watch nu are functii cu adevarat grozave pentru un produs din categoria sa, iar Apple are nevoie de ceva cu adevarat interesant pentru a convinge lumea sa-l cumpere.

apple-watch-vanzari-2016