Facebook Messenger iti permite sa faci conversatii secrete

Facebook Messenger Secret Conversations ne permite sa criptam conversatiile facute cu prietenii din aplicatia de chat a Facebook.

Compania Facebook a anuntat astazi in mod oficial activarea functiei Secret Conversations pentru Facebook Messenger, ea fiind disponibila in aplicatia folosita de 1 miliard de oameni. Anuntata inca din luna aprilie, aceasta noua functie ne permite sa criptam in totalitate conversatiile facute cu oricare dintre persoanele ce folosesc Facebook Messenger.

Dupa cum probabil stiti deja, functia Secret Conversations trebuie activata manual pentru fiecare conversatie in parte deoarece nu vorbim despre criptare automata. Cei de la Facebook au fost nevoiti sa implementeze acest sistem pentru a evita eventuale probleme cu autoritatile americane, care doresc acces la informatiile din conversatii.

Avand in vedere modul in care functioneaza Secret Conversations, functia poate fi activata doar pe un singur terminal, iar conversatiile nu vor putea fi citite decat pe acel dispozitiv. Mai exact, daca activati functia pe iPhone, veti putea purta conversatii criptate doar de pe iPhone si le veti putea vedea doar pe iPhone, nu si pe calculator.

Facebook Messenger Secret Conversations permite efectuarea de conversatii criptate

Secret Conversations a fost activata de catre compania Facebook in cea mai recenta versiune a aplicatiei Facebook Messenger, fara sa anunte acest lucru in prealabil. In aceasta idee, toti utilizatorii care au instalat cea mai recenta versiune a aplicatiei Facebook Messenger din AppStore, o au deja activa si disponibila pentru folosire.

facebook-messenger-secret-conversations

Pentru a activa functia Secret Conversations va trebui sa mergeti in meniul de setari al aplicatiei Facebook Messenger, ea fiind prezenta printre meniurile de optiuni. Cand o veti accesa, veti avea afisat un mesaj de alerta precum cel din imaginea de mai sus, iar apasand OK veti ajunge la meniul de unde o puteti activa pentru utilizare.

Deocamdata functia Secret Conversations a Facebook Messenger poate fia ctivata doar de pe iPhone, iPad si iPod Touch, nu si de pe calculatoare sau laptop-uri, acolo functia nefiind acum disponibila.