Tehnologia incredibila care iti permite sa platesti prin selfie

 Compania MasterCard are in derulare o noua tehnologie care permite clientilor sa autorizeze platile cu un selfie. Aceasta este introdusa in 12 tari, inclusiv Marea Britanie, Germania, Spania, Danemarca, Belgia si Suedia ca urmare a unei serii de studii in SUA si Canada.

In luna februarie a anului curent,la Mobile World Congress, Mastercard a declarat ca in jur de 92% dintre participanti prefera noul sistem in locul parolelor. Pentru cei care se indoiesc de eficacitatea sistemului, Mastercard a introdus si condiția ca utilizatorul sa clipeasca inainte de autentificare. In felul acesta, un infractor nu se va putea folosi de o poza a victimei.

We are relentlessly focused on making the online payment experience near frictionless, without making any compromises on safety and security.

‘This is a significant milestone in the evolution of payments.

Shopping in person has been revolutionised thanks to advances like contactless cards, mobile payments and wearables, and now we are making Identity Check Mobile a reality for online shopping in Europe, and soon, the world.

Acest serviciu, numit in mod oficial Identity Check Mobile, elimina necesitatea pentru detinatorii de carduri sa-si aminteasca parolele. Ea are ca scop reducerea timpului necesar pentru a efectua plati.

Utilizatorii au nevoie pur si simplu sa tina telefonul lor in sus astfel incat camera foto sa le poata filma fata.
Li se va cere apoi sa clipeasca, permitand software-ul pentru a urmari modul in care fetele lor se schimba cand fac asta. “Clipitul” este considerat a fi utilizat pentru a demonstra că este o fata adevarata si nu doar o fotografie de inalta rezolutie folosita pentru a autoriza efectuarea platii.

Mastercard sustine utilizarea datelor biometrice, cum ar fi recunoasterea faciala sau amprente digitale si sustine ca poate creste, de asemenea, securitatea.