Apple deschide primul centru pentru dezvoltarea de aplicatii

Anuntat la inceputul acestui an, primul centru pentru dezvoltarea de aplicatii dedicate iOS va fi deschis la Napoli in cursul acestei saptamani. Pentru inceput, nu mai putin de 200 de studenti vor participa la cursurile organizate in cadrul universitatii Frederico al II-lea din Napolit, acestia urmand a invata cum sa dezvolte aplicatii pentru platforma iOS.

Timp de 9 luni, studentii vor folosi cele mai noi modele ale iPhone, iPad si MacBook oferite gratuit de catre compania Apple, cei din Cupertino investind o suma serioasa de bani in program. Toate cursurile sunt oferite gratuit, iar studentii au fost alesi in prealabil pentru a participa, programul fiind facut in baza unei intelegeri dintre Apple si guvernul italian.

Cei de la Apple au evitat o amenda uriasa in Italia pentru neplata taxelor, asa ca investesc acum in educatia tinerilor din tara, schimbul fiind unul cat se poate de bun. Apple a avut grija sa conceapa design-ul claselor in care vor invata studentii, totul fiind gandit pentru a se concentra pe munca in echipa si indeplinirea obiectivelor impuse de catre profesori.

Concurenta intre studenti este deasemenea o parte fundamentala a programului, clasele fiind impartite intre zone de lucru si zone in care studentii se vor relaxa. Prima parte a semestrului scolar va avea la baza notiuni despre dezvoltarea de aplicatii, in timp ce al doilea ii va invata pe studenti cum sa faca design-ul aplicatiilor si sa isi creeze un startup.

“The layout of the large, open-plan classroom was designed by Apple. “The didactic model is very new [for us],” Leopoldo Angrisani, a university professor, said. Small groups of students will sit at round tables equipped with special acoustic systems so the teacher can communicate with each table individually about their work. All courses will be taught in English, since it is meant to be open to students from around the world.”

Scopul programului este de a ajuta studentii sa isi gaseasca locuri de munca in companii bazate pe dezvoltare de aplicatii, altele similare fiind pregatite pentru a fi initiate in alte tari.

universitate-apple

universitate-apple-1