iPhone 8 – bateria Apple cu autonomie mare

Pentru iPhone 8, Apple dezvolta o baterie noua care are capacitate mai mare, durata de viata mai lunga si este mai sigura.

Pentru ca bateriile sunt principala problema a unui smartphone, compania Apple dezvolta o noua baterie pentru iPhone 8 care va oferi o autonomie mult mai buna, dar nu va exploda. Cei din Cupertino descriu intr-un brevet de inventie modul in care vor dezvolta un nou tip de baterie revolutionara, ea putand ajunge chiar si in iPhone 8.

Denumit Battery Can, brevetul de inventie descrie o tehnologie care ii va permite companiei Apple sa extinda durata de viata a unei baterii pentru smartphone. Capacitatea bateriilor poate creste, durata de viata poate fi extinsa, iar siguranta utilizatorilor poate fi deasemenea imbunatatita multumita acestei noi tehnologii.

Apple a gandit o noua metoda de a amplasa celulele energetice in carcasa unei baterii pentru a prelungi performantele acesteia, dar si a le creste. Mai mult decat atat, siguranta bateriilor este crescuta, iar modul in care sunt plasate celulele energetice impiedica distrugerea in timp pe masura ce bateria se umfla de la incarcari si descarcari.

iPhone 8 – bateria Apple cu autonomie mare

Apple sustine in brevetul sau de inventie ca bateriile pot fi extrem de periculoase pentru smartphone-uri, iar iPhone 8 ar putea beneficia de pe urma sa in viitor. Apple spune ca noua baterie va pune presiune mai mare pe celulele plasate pe diverse nivele, astfel ca performantele acestora vor fi mai bune in comparatie cu alte baterii pentru smartphone.

“…  increased pressure on the battery stack for higher battery performance. The reduced gap can result in a more intimate and/or constant contact between battery and the battery can. This reduction in the gap aids in resisting swelling of the battery stack during the lifetime of the battery. Such resistance to the swelling of the battery stack may increase the performance, durability, and useful life of the battery, as well as protect the device in which the battery can is mounted.”

Mai mult decat atat, acest nou design creat de catre Apple poate fi folosit pentru a crea baterii in orice forma, deci teoretic s-ar putea sa nu mai vedem baterii dreptunghilare sau patrate. Aceasta schimbare i-ar putea oferi companiei Apple o mai multa flexibilitate in a crea design-ul iPhone 8, insa ramane de vazut ce va reusi ea sa produca in final.

baterii-apple

Daca Apple va avea aceasta baterie finalizata la timp, ar putea avea un serios avantaj in fata competitorilor.