Google Pixel – 4 milioane de unitati vandute in 2016

Google Pixel va avea vanzari de 30 de ori mai mici decat cele ale iPhone 7 in cursul anului 2016.

Google Pixel urmeaza sa aiba vanzari de doar 3 – 4 milioane de unitati pana la sfarsitul acestui an, conform analistilor care studiaza pietele globale in momentul de fata. Vorbim despre un smartphone nou cu un pret foarte mare pe care Google spera totusi sa il vanda in aceasta cantitate, desi lumea cauta alternative mai ieftine in lumea Android.

In ciuda faptului ca Google Pixel nu se va vinde la fel de bine ca un iPhone, desi are acelasi pret, sau ca terminalele Samsung, HTC va avea destule de castigat de pe urma sa. Conform analistilor asiatici, Google Pixel va reprezenta intre 40% si 50% din productia de terminale HTC pana la sfarsitul anului, deci taiwanezii acorda o importanta majora companiei Google.

In ciuda faptului ca Google vrea sa promoveze serios Pixel ca un smartphone premium, terminalul urmeaza sa aiba vanzari cu de pana la 30 de ori mai mici decat cele ale iPhone 7. Diferenta este foarte mare si este data de faptul ca iPhone 7 este mult mai atractiv pentru utilizatori in baza functiilor pe care le ofera, dar si a traditiei Apple in acest segment.

Google a lansat Pixel ca un inlocuitor pentru seria Nexus, aceasta fiind cumparata in principal de catre dezvoltatorii de terminale Android si alti entuziasti, astfel ca Google nu a avut o piata foarte extinsa. Totusi, un inceput bun pentru Pixel sugereaza faptul ca Google ar putea vinde mai mult in viitor, insa totul depinde de modul in care este primit acum terminalul.

“The recently launched Google Pixel smartphone is expected to reach 3-4 million shipments in the second half of 2016. Apple’s new smartphone shipments are expected to achieve far more volume (about 20-30 fold) than Google’s Pixel in the second half of the year.”

google-pixel-vanzari-iphone-7