iPhone 7 – autonomie mai slaba decat a smartphone-urilor Android

iPhone 7 si IPhone 7 Plus au autonomie a bateriei mai mica decat cea a smartphone-urilor Android concurente disponibile acum pe piata.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au autonomie mai slaba decat unele terminale Android existente pe piata, insa acest lucru nu ar trebui sa ne mire in momentul de fata. Desi compania Apple a anuntat ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor avea autonomie mai buna decat iPhone 6S, ea nu este mai buna decat a multor smartphone-uri concurente de pe piata.

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au autonomie mai buna decat Galaxy Note 7 in ceea ce priveste navigarea prin intermediul retelelor Wi-Fi, ele functionand timp de peste 9 ore. Ambele terminale au intrecut Galaxy Note 7, de exemplu, insa au avut performante inferioare Galaxy S7 Edge din acest punct de vedere, rezultatul fiind surprinzator.

iphone-7-autonomie-baterie

In ceea ce priveste folosirea internetului 4G lucrurile sunt cu mult diferite, deoarece aici iPhone 7 si iPhone 7 Plus au avut performante inferioare celor oferite de catre Galaxy Note 7. Galaxy S7 Edge a reusit deasemenea sa intreaca smartphone-urile Apple, iar desi diferenta nu este mare in autonomie, ea exista totusi si este surprinzatoare.

iPhone 7 – autonomie mai slaba decat a smartphone-urilor Android

iphone-7-autonomie-baterie-1

Totusi, este foarte interesant faptul ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus ofera aproximativ aceeasi autonomie pentru navigare pe internet folosind o retea Wi-Fi sau una 4G. Apple a reusit sa imbunatateasca dramatic autonomia bateriei in timpul folosirii retelelor 4G pe iPhone-urile sale, iar acest lucru este imbucurator, avand in vedere disponibilitatea extinsa a acoperirii 4G.

iphone-7-incarcare-baterie

La final avem timpul de incarcare, aici ambele terminale fiind depasite cu foarte mult de catre producatorii chinezi de smartphone-uri nu prea cunoscute. Daca un Meizu PRO 6 se incarca in doar 1.51 ore, un iPhone 7 se incarca in 2.08 ore, iar un iPhone 7 Plus are nevoie de 3.07 ore, diferenta fiind enorma intre terminale.

Desi iPhone 7 are o baterie de capacitate mai mica decat majoritatea terminalelor Android care l-au intrecut in ceea ce priveste rapiditatea cu care pot fi incarcate, acestea au baterii de capacitate mai mare. Apple inca refuza sa implementeze un sistem de incarcare rapida in iPhone, iar acest lucru ne obiliga sa ne pierdem foarte mult timp din viata asteptand ca terminalele sa se incarce.

8 COMENTARII

  1. deci nu e prea mare diferenta tinand cont ca au cu 1000mah in plus…chiar infima diferenta. Daca ar baga oled si baterie de 2500mah in iphone 8 si 3500 in 8 plus cred ca iphone ar depasi lejer majoritatea

  2. Cea mai buna performanta a bateriei pe care am avuto pe iphone 7 este de 8h12min folosit si 29h17min in stanby, tin sa precizez ca mai aveam 2% baterie. Bateria de pe iphone 7 este foarte buna si sunt foarte multumit de ea.

  3. Cliseu, cliseu, cliseu . . . .toate articolele cu iphone 7 fac comparatie cu note 7 . . . .v-ati bucurat cand samsung a retras note 7 de pe piata (apple nu ar fi facut asa ceva) . . . .si cum din punctul vostru de vedere note 7 nu mai exista, luati alt telefon la comparatie . . . .nu tin palma la fund pt samsung dar nici cu apple nu imi mai e frica . . . .noi ne agitam ca fraieri pe forumuri iar ei nu tin cont nici macar 0,1 % din parerile noastre . . . .adica noi, cei care bagam sute de euro in produsele lor