iPhone 7 transfera datele la fel de rapid ca iPhone 6S

iPhone 7 si iPhone 6S au medii de stocare care transfera datele la fel de repede, insa performantele generale sunt in favoarea noului smartphone.

Ieri au aparut o serie de informatii care dau de inteles ca performantele unor modele ale iPhone 7 sunt inferioare altor modele, diferenta de spatiu de stocare contand aici. Mai exact, modelele cu 32 GB spatiu de stocare ar avea performante de scriere sau citire a datelor care sunt inferioare celor cu 128 GB si 256 GB spatiu de stocare, diferenta fiind mare.

Conform acelor teste, aceasta diferenta ar avea un impact majora asupra vitezei cu care sunt indeplinite anumite actiuni pe iPhone 7 si iPhone 7 Plus de catre utilizatori. O serie de noi teste aparute in cursul acestei zile confirma faptul ca aceste diferente exista intre terminale, dar nu si fata de seria iPhone 6S sau iPhone 6S Plus a companiei Apple.

Spre deosebire de testele facute in cursul zilei de ieri, cele de astazi confirma faptul ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus au viteze de scriere de pana la 150 MB/s pentru modelele cu minim 128 GB spatiu de stocare. Vitezele sunt identice cu cele obtinute de catre iPhone 6S si iPhone 6S Plus anul trecut, asa ca nu exista diferente din acest punct de vedere aici.

iPhone 7 transfera datele la fel de rapid ca iPhone 6S

iphone-7-performante-scriere-citire

In ceea ce priveste vitezele de citire, vorbim despre o rata de 400 MB/s pentru datele existente in terminale, viteza fiind cu mult mai mica decat cea raportata ieri. Spre deosebire de testele de ieri, cele de astazi sunt facute de catre Anandtech, deci vorbim despre profesionisti care au mai multa credibilitate pentru ceea ce fac.

iphone-7-performante-scriere-citire-1

In ciuda acestui lucru, ei nu au testat si modele cu 32 GB spatiu de stocare pentru a putea face o comparatie cu modelele cu mult spatiu de stocare. Daca ar face testele, ar observa cel mai probabil ca acestea au performante injumatatite pentru citire fata de terminalele cu mult spatiu de stocare, iar acest lucru va afecta performantele in unele task-uri.

iphone-7-performante-scriere-citire-2

Chiar daca in testele de performanta exista egalitate intre iPhone 7 si iPhone 6S pentru manipularea datelor, procesorul mai puternic din dispozitive face diferenta. In aceasta idee, toate actiunile pentru editarea de fisere mari se vor face mult mai repede, asa cum si este normal multumita puterii de procesoare care este mult mai mare.

iphone-7-performante-scriere-citire-3

Acestea fiind spuse, va trebui sa ne obisnuim cu gandul ca terminalele iphone 7 cu 32 GB spatiu de stocare au performante de scriere/citire inferioare modelelor cu mai mult spatiu de stocare.