Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – noi indicii despre viitorul ecran

iPhone 8 – noi indicii despre viitorul ecran

Apple descrie intr-un brevet de inventie cum intentioneaza sa implementeze senzorul pentru lumina ambientala sub ecran.

Compania Apple se pregateste sa ne aduca un iPhone 8 cu adevarat impresionant, cei din Cupertino pregatind o serie de schimbari majore in ceea ce priveste design-ul. Una dintre aceste schimbari este descrisa intr-un brevet de inventie depus de catre Apple spre inregistrare, el prezentand modul in care diversi senzori pot fi montati sub ecranul unui smartphone.

Vorbim despre senzori pentru lumina ambientala care pot fi montati sub ecranul iPhone, in loc de marginea exterioara a panoului frontal, deasupra ecranului, asa cum se intampla acum. Aceasta modificare i-ar permite companiei Apple sa extinda ecranul in partea inferioara si superioara pentru a acoperi marginile lasate acum goale.

In brevetul de inventie al celor de la Apple este descrisa o metoda prin care iPhone 8 va avea senzorul pentru lumina ambientala implementat in 2 moduri. Primul mod prevete implementarea sa sub panoul tactil al ecranului, in timp ce al doilea prevede implementarea acestuia langa panoul tactil al ecranului, dar fara a se intersecta cu acesta.

iPhone 8 va avea senzorul pentru lumina ambientala implementat sub ecran

Desi Apple poate implementa acest senzor sub ecranul iPhone 8, se pare ca parti ale acestuia nu ar permite interactiunea cu degetul, desi ar fi capabil sa afiseze imagini. Acesta ar fi compromisul pe care cei de la Apple il fac pentru a putea extinde ecranul si in marginile panoului frontal, acolo unde acum este spatiu gol si sunt implementati senzori impreuna cu camera frontala.

“In a typical device, a light sensor is laterally displaced from an active display region of the display along a front face of the device. Additional space is therefore provided in common devices at the top, bottom, or side of the active display area to accommodate the light sensor. This can result in an undesirable increase in the size and weight of the device, if care is not taken, displays may be bulky or may be surrounded by overly large borders. It would therefore be desirable to be able to provide improved electronic devices with light sensors and displays.”

Apple vrea sa elimine complet marginile laterale ale ecranului iPhone 8, iar implementarea acestor senzori sub ecran este un prim pas in acest sens, camera frontala urmand a fi montata deasemenea sub ecran. Apple descrie in multe brevete de inventie metode prin care isi propune sa indeplineasca aceste schimbari, insa ramane de vazut ce va fi ales in final.

iphone-8-senzor-ecran

 • Srb Srb

  SUPERB !! apuca si Samsung sa copieze si acest lucru?

 • Alex 91

  Srb esti …. Clar este ceva în neregula cu tine !

 • Srb Srb

  Da sunt aici. Esti orb?

 • Srb Srb

  Il vrei??? Daca toate zvonurile devin realitate?

 • Srb Srb

  Legal cei ce nu au patent copiaza pe cei ce au. Moral ar fi invers

 • Srb Srb

  Apple watch unde il are?

 • Ganja

  @Srv Srv : cred ca a uitat sa mai puna un punct, adica “…..”; in traducere, a vrut sa spuna ca esti PROST !

 • Fosocle

  Corect, dar ma indoiesc ca samsung nu are ceva inregistrat in sensul asta. Asa daca nu e vreo tehnologie cumparata de la altii

 • Fosocle

  Din cate stiu apple watch il are tot in display

 • Bie

  Deci faptul ca Apple a pierdut procesul pt Facetime si este obligata sa plateasca +100 milioane de $ este pe buna dreptate, iar Apple a copiat tehnologia altora.

 • Srb Srb

  Sa vedem daca asa va fi dar nu cred