iPhone 8 – butonul Home fizic dispare

iPhone 8 nu va avea buton Home fizic, Apple renuntand la el pentru a putea transforma intregul panou frontal intr-un ecran.

iPhone 8 va aduce foarte multe schimbari pentru seria iPhone a companiei Apple, iar una dintre ele are legatura cu butonul Home pe care il stiti de 10 ani. Acesti buton Home face parte din design-ul iconic al iPhone, insa compania Apple va renunta la el incepand de anul viitor, iPhone 8 urmand a avea butonul Home gandit diferit.

Mai exact, in locul butonului Home fizic pe care il vedeti acum in panoul frontal, compania Apple va implementa in iPhone 8 un buton Home virtual, vizibil, cel mai probabil, doar cand terminalul este deschis. Primii pasi spre eliminarea completa a butonului Home au fost facuti prin renuntarea la mecanismul vechi de utilizare si prin implementarea noului buton Home tactil.

Acum utilizatorii nu mai apasa pe ceva mecanic pentru a actiona functionalitatea butonului Home, ci doar apasa pe un senzor de presiune care interpreteaza presiunea aplicata. Un motor vibrator numit Taptic Engine reproduce printr-o vibratie o senzatie similara cu cea a apasarii unui buton Home vechi, iar asa Apple a eliminat butonul clasic.

iPhone 8 – butonul Home fizic dispare

Daca va ganditi ca butonul Home, in formatul sau actual, este prea important pentru ca Apple sa renunte la el, va atrag atentie asupra unei schimbari pentru iOS 10. Compania Apple a decis sa renunte la binecunoscutul slide to unlock in noua versiune a sistemului sau de operare, iar asta dupa 8 ani in care el a devenit unanim recunoscut si asociat cu iphone.

Decizia are la baza o schimbare pentru LockScreen-ul iOS 10, acesta avand acum afisate widget-uri care sunt accesate prin acelasi gest precum cel vechi pentru deblocare. Mentinerea slide to unlock era imposibila in iOS 10 pentru a oferi noile widget-uri, asa ca Apple a decis sa renunte complet la acest sistem pentru utilizatori.

iphone-8-buton-home

Pentru iPhone 8 motivatia celor de la Apple de a renunta la butonul Home clasic are la baza dorinta de a transforma intregul panou frontal intr-un ecran. Apple vrea sa elimine marginile superioara/inferioara ale carcasei, butonul Home devenind virtual, in timp ce citiroul de amprente va fi plasat sub ecran.

Avand in vedere ca multe dintre smartphone-urile Android au butoane virtuale, nu ar fi greu de imaginat un iPhone 8 cu o aceeasi functie, iar toate informatiile aparute pana acum indica faptul ca Apple va face aceasta schimbare.