Prima Pagina Apple Watch Apple Watch: cea mai buna monitorizare de fitness

Apple Watch: cea mai buna monitorizare de fitness

Apple Watch monitorizeaza cel mai bine activitatile de fitness conform unui nou studiu desfasurat in cursul zilelor trecute.

Apple Watch este cel mai bun wearable pentru monitorizarea activitatii de fitness, conform unui studiu recent facut de catre un centru medical din SUA. Vorbim despre un centru medical din Cleveland, acesta afirmand ca Apple Watch 2 ofera cea mai buna monitorizare a activitatii de fitness dintre toate wearable-urile disponibile pe piata.

Conform acestui studiu, facut pe 50 de americani, rezultatele unei electrocardiograme facute pe Fitbit Charge HR, Apple Watch, Mio Alpha, Basis Peak si un aparat medical certificat, au dat Apple Watch castigator in fata celorlalte wearable-uri, dispozitivul medical avand o rata de acuratete de 99%, asa cum este si normal.

Electrocardiograma a monitorizat activitatea inimii atunci cand subiectii stateau relaxati, cand mergeau intr-un ritm normal si cand faceau jogging. Dintre toate wearable-urile, Apple Watch a inregistrat o rata de acuratete de 90%, cu doar 9 procente in urma aparatului medical folosit in mod normal pentru asemenea investigatii.

Apple Watch: cea mai buna monitorizare de fitness

apple-watch-monitorizare-fitness

In urma Apple Watch, restul aparatelor de fitness au avut o acuratete apropiata de 80%, deci departe de ceea ce ofera smartwatch-ul celor de la Apple. Partea interesanta este ca acuratetea acestor dispozitive a devenit din ce in ce mai proasta pe masura ce activitatea a devenit mai intensa, aceasta fiind o problema majora.

“All of the wrist technologies are looking at blood flow. You need to have good contact between the photosensing cells; as a person is exercising more vigorously, there’s more bounce, so you may lose some of that contact.”

Din pacate, pe masura ce activitatea devine mai intensa, se pierde mult din contactul direct dintre piele si wearable, iar aici Apple Watch a avut rezultate cu mult peste cele ale competitorilor. Aparandu-se, cei de la Fitbit au afirmat ca wearable-urile lor nu sunt gandite pentru a fi aparate medicale, dar si ca tesetle lor au aratat ca acuratetea este de 94% ina semenea teste, nu de putin peste 80%.

Acest studiu pune intr-o lumina extrem de buna Apple Watch, mai ales ca Apple il promoveaza intens ca un gadget perfect pentru sesiunile de fitness. In aceasta idee, lumea ar putea fi convinsa mai usor prin teste medicale sa cumpere Apple Watch si sa il foloseasca zilnic in sesiunile de fitness.

 

 • boogieboo

  Cea mai bună monitorizare dintre cele 5 produse! De Mio, Polar sau Garmin nu au spus nimic…

 • Srb Srb

  Superb

 • MrUnivers

  Puteți să-mi spuneți și mie de ce nu se găsește în stoc niciun apple watch doi 42 mm în România??

 • Barba Albastra

  Teste pe 50 de persoane. Nu este considerat test serios

 • E test clinic, nu studiu cu intrebari.

 • Srb Srb

  alea nu prea merita mentionate…doar Garmin

 • sorel

  Am probat un Garmin de 250€ , un plastic ieftin si un ecran de rezolutie slaba . Cat era de accurate la masuratori nu stiu dar impresia generala era de produs cheap .

 • Barba Albastra

  Corect. Dar și asa se aseamănă cu teste de medicament. Se face pe minim 1000 persoane

 • Ce? Cum sa se asemene cu un test pentru medicamente ?

 • Raul

  Prefer Samsung Gear mult peste Apple Watch , mi se pare un design urat rau de tot .. si mult prea scump pt ce nu ofera 😐

 • Barba Albastra

  Simplu, eșantionul de 50 este mic. Totul tine de încheietura mâini. Când faci un asemenea teste faci pe toate rasele, tipologii oameni, vârsta, kilograme, etc. Nu îmi ca toate astea au intrat în cei 50.

 • E un test clinic pentru fitness, cati oameni ai vrea tu sa participe la sa ceva. AI bani sa finantezi o chestie de genul asta cu mii de oameni ? Hai sa fim seriosi.

 • Barba Albastra

  Apropo îți aduci aminte de miile de teste făcute de Apple înainte de lansare? De ce nu s-au rezumat la 10 oameni sau 50 cat vrei tu. Smartwach-ul este totuși în dispoziție de măsurat heart rate and all. Nu totdeauna ce merge la tine se aplica și la mine nu este un telefon.