Galaxy Note 7 – Samsung pierde 3 miliarde de dolari

Samsung a anuntat ca va pierde 3 miliarde de dolari dupa ce a oprit vanzarile globale ale Galaxy Note 7.

Compania Samsung a anutat in cursul zilei de ieri ca se asteapta sa piarda pana in 3 miliarde de dolari din cauza anularii productiei Galaxy Note 7 saptamana aceasta. Cifra este una foarte mare, dar totusi reprezinta o treime din ceea ce au calculat analistii, acestia asteptandu-se la pierderi de 17 miliarde de dolari in urma acestui fiasco.

Samsung sustine ca aceste pierderi de 3 miliarde de dolari vor fi inregistrate in urmatoarele doua trimestre fiscale, deci nu vorbim despre un impact negativ care va afecta compania in doar un singur trimestru fiscal. In 6 luni cei de la Samsung pot compensa cele 3 miliarde cu incasari din celelalte divizii, deci nu vor avea de suferit.

Samsung a inclus deja impactul negativ al acestei rechemari in estimarile privind incasarile si profitul pentru T3 2016, deci aici nu exista intrebari din acest punct de vedere. Pentru T4 2016 si T1 2017, cei de la Samsung nu au oferit deocamdata estimari fnanciare, dar ele vor include si cele 3 miliarde de dolari pe care compania le va pierde.

In T4 2016 se asteapta Samsung sa piarda cea mai mare parte din bani, restul impactului urmand a fi resimtit in primul trimestru fiscal al anului 2017. Desi vorbim despre o lovitura foarte puternica primita de Samsung din punct de vedere financiar dupa oprirea vanzarilor Galaxy Note 7, compania are resurse suficiente pentru a isi reveni in viitor.

“Samsung Electronics announced today that it estimates a negative impact of approximately mid-3 trillion won in operating profit from the fourth quarter of 2016 through the first quarter of 2017, due to the discontinuation of Galaxy Note7 sales. The negative impact is estimated in the mid-2 trillion won range for the fourth quarter of 2016 and at approximately 1 trillion won for the first quarter of 2017.”

galaxy-note-7-pierde-bani-samsung