Tim Cook anunta deschiderea unui centru de dezvoltare in Japonia

Presedintele Apple, Tim Cook, este zilele acestea in vizita in Japonia si a profitat de ocazie pentru a se intalni cu prim-ministru tarii, Shinzo Abe. Printre subiectele de discutie ale intalnirii oficiale s-a aflat si cel privind deschiderea unui nou centru de cercetare si dezvoltare in Japonia, presedintele Apple afirmand ca el va fi finalizat pana la sfarsitul anului.

Noul centru de cercetare si dezvoltare va fi deschis in Yokohama, prim-ministrul tarii tinand sa puna accent pe faptul ca iOS-ul a creat o multitudine de slujbe in Japonia. Separat, Tim Cooka a afirmat ca a discutat despre diverse alte proiecte pe care Apple vrea sa le dezvolte in Japonia in anii urmatori, tara fiind extrem de importanta pentru americani.

Separat de vizita oficiala, Tim Cook a vizitat si compania Nintendo, afirmand ca 20 de milioane de utilizatori de iDevice-uri s-au inscris pentru a fi notificati cand va fi lansat Super Mario Run. Vorbim despre o cifra enorma de oameni care doresc sa afle momentul in care jocul va fi disponibil, functia de notificare fiind noua pentru iOS 10.

In final, Tim Cook a folosit Apple Pay pentru o calatorie cu un mijloc de transport in comun, incercand sa promoveze sistemul in randul japonezilor. Apple vinde foarte multe iPhone, iPad si iPod Touch-uri in Japonia, acolo se genereaza foarte multe descarcari de aplicatii, deci tara trebuie tratata cu importanta cuvenita.

tim-cook-apple-japonia