Xiaomi prezinta primul ecran curbat (VIDEO)

10

Xiaomi, unul dintre liderii pietei chinezesti de smartphone-uri, a prezentat zilele trecute primul ecran curbat care va ajunge in produsele sale in viitor. In clipul video de mai jos puteti vedea acest ecran prezentat de catre cei de la Xiaomi si puteti observa ca vorbim despre un ecran conectat la un smartphone, deci nu un smartphone in adevaratul sens al cuvantului.

Cei de la Xiaomi au creat inclusiv o interfata speciala pentru acest nou ecran, iar curbura sa ar putea fi facuta in orice directie, in functie de produsul final. Xiaomi nu este primul producator de smartphone-uri care a prezentat un asemenea ecran curbat, insa niciunul dintre cei care au facut-o inaintea sa nu au lansat vreun produs.

Separat de Xiaomi, zilele trecute inclusiv cei de la Lenovo au prezentat un smartphone cu ecran curbat care poate fi transformat intr-o bratara. El poate fi purtat la mana exact precum un smartwatch, insa se poate transforma rapid intr-un smartphone pentru efectuarea de apeluri telefonice, sau navigarea pe internet.

S-a zvonit in repetate randuri ca Apple va implementa un ecran curbat in iPhone, si nu doar spre marginile exterioare, iar in viitor ar putea fi obligata sa o faca. Daca tot mai multi producatori vor lansa smartphone-uri cu ecrane cu adevarat curbate, atunci si Apple va trebui sa o faca pentru a-si tine utilizatorii in ecosistem.

Voi ce parere aveti despre acest ecran curbat ?