Apple nu mai dezvolta o masina electrica

Apple a oprit proiectul pentru dezvoltarea unei masini autonome si electrice, o parte dintre angajati fiind concediati sau relocati.

Proiectul Titan, asa cum era cunoscut in cadrul Apple, dar si pentru lumea intreaga, proiectul in baza caruia americanii dezvoltau o masina electrica, a fost oprit. Informatiile vin de la surse din interiorul companiei Apple, acestea afirmand ca dupa schimbarea conducerii catre Bob Mansfield, fost vicepresedinte Apple, proiectul a fost intr-un final oprit.

Se pare casute de angajati au fost concediati sau repozitionati de catre Apple, restul echipei concentrandu-se pe dezvoltarea unui sistem de ghidaj autonom pentru masini. Practic, Apple vrea sa dezvolte un sistem care as fie vandut producatorilor de masini si care sa permita ghidarea autonoma a acestora, insa masina Apple nu mai exista.

Mangerii Apple au stabilit sfarsitul anului 2017 drept data maxima pana la inginerii Apple trebuie sa demonstreze ca tehnologia lor functioneaza si poate fi utilizata in masini. Apple a avut 1000 de angajati care dezvoltau o masina electrica, insa din iulie s-a schimbat cursul lucrurilor spre dezvoltarea unui sistem separat de ghidaj autonom pentru masini.

Apple nu mai dezvolta o masina electrica

Din cauza problemelor privind productia masinii si a imposibilitatii de a incheia intelegeri favoravile cu parteneri pentru a cumpara componente, Apple a renuntat la masina. Apple spera sa ii subjuge pe producatorii de componente pentru masini asa cum o face cu cei care produc componente pentru smartphone, insa planurile sale au fost sortite esecului.

Conform angajatilor, Apple isi imagina ca masina poate identifica soferul in baza amprentei, o asemenea functionalitate fiind cu adevarat inedita. Mai mult decat atat, cei din Cupertino au creat inclusiv design-uri de masini care nu aveau volan sau pedale, deci nu exista un sofer propriu-zis, masina fiind complet autonoma.

“Apple Inc. has drastically scaled back its automotive ambitions, leading to hundreds of job cuts and a new direction that, for now, no longer includes building its own car, according to people familiar with the project. Hundreds of members of the car team, which comprises about 1,000 people, have been reassigned, let go, or have left of their own volition in recent months.”

Acestea fiind spuse, masina Apple a murit, cel putin deocamdata, deoarece daca sistemul de ghidaj autonom va functiona, Apple s-ar putea intoarce la ideea de a dezvolta o masina.

masina-apple-oprit