Samsung sugereaza contrabanda cu Galaxy Note 7 in avioane

Samsung a ajuns sa le sugereze clientilor sa-si ascunda terminalele Galaxy Note 7 in bagaje pentru a le putea transporta cu avionul in tarile cu interdictii.

Se pare ca interzicerea Galaxy Note 7 in avioane genereaza mai multe probleme decat solutii, atat pentru pasageri, cat si pentru personalul de securitate, sau al liniilor aeriene. In primul rand, lumea nu stie sa faca distinctia intre diversele modele de smartphone-uri ale Samsung, lucru usor de inteles avand in vedere multitudinea lor si numele confuze.

In aceasta idee, oameni cu alte smartphone-uri in afara Galaxy Note 7 au fost atentionati ca nu isi pot lua terminalele cu ei in avioane, altii fiind lasati sa urce, doar daca le au inchise. Personalul de zbor si cel din aeroporturi nu respecta interdictia de a urca la bordul avioanelor cu terminalele, pasagerii fiind lasati sa urce doar daca au terminalele inchise.

In situatiile in care pasagerilor li se interzice sa urce, apar scandaluri in urma carora pasagerii sunt lasati sa urce, dar numai daca au terminalele inchise complet. In avion desigur ca pasagerii isi deschid dispozitivele si le folosesc, fara sa le pese de faptul ca ele ar putea lua foc in orice moment si ar putea crea panica in intregul avion.

“At the check in gate, they told her she could not bring the phone on the plane at all, even powered down. This lead to a bunch of yelling and this was after the announcement over the intercom that the phone was not allowed on the flight. Eventually they told her she could go on the plane with it powered off and not to be turned on. She still had it on during the flight. She was in the row ahead of me.”

Samsung sugereaza contrabanda cu Galaxy Note 7 in avioane

Probleme si mai mari apar pentru cei care se afla in afara unei tari unde este interzis zborul cu Galaxy Note 7, ei neputandu-si aduce terminalele inapoi acasa. Un client care a incercat sa rezolve problema cu Samsung, a primit un raspuns halucinant, reprezentantul companiei recomandandu-i sa ascunda terminalul intr-un ciorap in bagaj si sa-l transporte ilegal in SUA, desi risca sa fie arestat si cercetat penal.

“Yesterday [10/16/16] when I called, AT&T sent me over to Samsung (and after a long hold time) I was told by a rep that I could smuggle the phone back in a sock!”

Intregul fiasco al Galaxy Note 7 creeaza foarte multe batai de cap pentru persoanele care calatoresc in mod frecvent, in special in afara tarii, ele neputandu-si aduce terminalele acasa. Problema si mai mare este ca nu le pot schimba usor in tarile in care se afla, dar desigur ca Samsung nu s-a gandit si la acestep probleme in avans.

Alte marturii care dovedesc faptul ca Samsung este pur si simplu depasita de situatie si complet incapabila, puteti citi aici.

galaxy-note-7-contrabanda